Отидете към основна версия

6 266 55

Възродената Волга ще има характерния елен на предния капак

  • волга-
  • руски автомобили

Но външният вид на седана ще бъде модерен

Възродената Волга ще запази характерния елен на предния капак. Ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров, след потвърждението на слуховете за възраждането на Волга, представи първата официална информация за новия продукт.

Следвайки най-новите тенденции в руската автомобилна индустрия, моделът ще е дело на „чуждестранен партньор“, но ще получи емблематичното име. Но от разпознаваемата съветска марка Волга, новият продукт ще получи само фирмената емблема с познатия елен. Руснаците обещават „изцяло модерен външен вид“, което означава без големи промени в дизайна на оригиналния автомобил донор.

Както обясни ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията, работата по връщането на Волга в производство се извършва от май 2023 г., когато се появи първата информация за възраждането на марката. Автомобилът трябва да се върне в производство в средата на 2024 г. Очаква се монтажът на Волга, създадена на базата на чужд модел, най-вероятно китайски, да бъде в Нижни Новгород.

„Това ще е кола с напълно модерен външен вид. Логото е известно в цял свят - с елен. Що се отнася до радиаторната решетка, вероятно и тя ще наподобява на тази на старата Волга. Същото като при Aurus“, каза Денис Мантуров в интервю за ТАСС.

„Aurus също има визуални корени от ЗИС. Когато инженерите и дизайнерите създаваха образа на този автомобил, за основа бяха взети автомобилите със специално предназначение - ЗИС и ЗИЛ“, отбеляза служителят. Все още не е обявено кой ще стане партньор във възраждането на Волга и какъв модел ще бъде в основата ѝ. Времето на дебюта на автомобила или прогнозната цена на новата Волга също не са посочват.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 42 гласа.

Свързани новини