Отидете към основна версия

1 678 15

Защо екоактивисти се противопоставиха на Tesla?

  • tesla-
  • model x-
  • model s-
  • model y-
  • гуми

Групата спадна гумите на Model X

Група в Обединеното кралство, известна като "Tyre Extinguishers", спада гумите на „джиповете“ в знак на протест срещу автомобилите, които харчат много бензин, по екологични причини. Въпреки че се фокусират върху традиционните превозни средства с вътрешно горене, в Бристол те се насочиха и към електромобил, по-конкретно Tesla Model X. Групата твърди, че хибридите и електромобилите са основателни мишени поради опасенията относно редкоземните метали, използвани в производството, и въздействието върху околната среда на замърсяването на гумите и спирачните накладки. Действията им обаче повдигат въпроси относно ефективността и логиката на протеста им, особено когато става въпрос за електромобили.

Собственикът на Tesla-та, която е пострадала, намира постъпката едновременно за комична и леко нарушаваща правилата. Той изтъкна иронията на това, че е станал мишена на протест, въпреки че е направил екологично отговорен избор, избирайки електромобил. Действията на групата повдигат въпроси относно яснотата на посланието им и ефективността на насочването към електрическите превозни средства, които по принцип се считат за по-екологични. Инцидентът също така подчертава предизвикателствата и нюансите, свързани с екологичния активизъм, и различните гледни точки в движението.

"Спаднахме една или повече от вашите гуми. Направихме това, защото шофирането във вашия автомобил има огромни последствия. SUV автомобилите са втората по големина причина за увеличаване на емисиите на CO2 през последното десетилетие, повече от авиационната индустрия. SUV автомобилите причиняват по-голямо замърсяване на въздуха във вашия квартал, отколкото по-малките автомобили. SUV автомобилите също така са по-склонни да убият хора при сблъсъци".

Въпреки че целта на "Tyre Extinguishers" е да привлекат вниманието към изменението на климата и екологичните проблеми, техният подход предизвика критики заради липсата на прецизност и разбиране на по-широките проблеми. Инцидентът със собственика на Tesla подчертава необходимостта от добре обмислен и информиран активизъм, за да се отговори ефективно на сложните предизвикателства, свързани с екологичната устойчивост и изменението на климата.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини