Отидете към основна версия

3 145 7

Новият Volkswagen Golf е напълно разсекретен

  • volkswagen-
  • golf

В интернет пространството се появиха първите снимки на новия Volkswagen Golf. Обновеният модел ще бъде официално представен на 24 януари, но дизайнът му вече не е тайна. Колите на снимките са без никакъв камуфлаж.

Почти цялата гама на Volkswagen Golf 2024, включително хечбека и комбито, както и наточените версии GTI и GTE, попадат на снимките. От тях се вижда, че дизайнът не е променен много - радиаторната решетка, броните, фаровете и "стоповете"обаче са сменени.

Интериорът на Volkswagen Golf 2024 също не е тайна. Той беше показан преди това на официални снимки. Автомобилът получава нова мултимедийна система с 12.9-инчов сензорен екран и вграден "асистент" ChatGPT. Сменени са и превключвателите на климатроника.

Също така стана известно, че plug-in хибридът Volkswagen Golf GTE разполага с нов агрегат с системна мощност от 272 конски сили. В основата му е 1.5-литров турбо четирицилиндров двигател, а пробегът само на ток е 80 километра.

В линията ще останат бензинови турбо двигатели с обем 1.0, 1.5 и 2.0 литра, както и двулитрови турбодизели. Някои двигатели ще станат по-мощни. Това ще е последният VW Golf с двигатели с вътрешно горене, защото през 2027 или 2028 г. хечбекът ще стане електрически автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.

Свързани новини