Отидете към основна версия

5 370 11

Toyota пуска ултра луксозна марка, която ще е по-премиум и от Lexus

  • toyota-
  • lexus-
  • century

Toyota реши да създаде ултра луксозната марка Century, която ще бъде дори по-премиум позиционирана о от Lexus. Информацията е на Forbes. Ще ви припомним, че миналата година беше представен новият кросоувър Century, който все още се казва Toyota Century, но в бъдеще колите ще загубят името на компанията майка.

Компанията иска да нарече новия кросоувър просто Century, а версията с четири врати, която смени три поколения от 1967 г. насам - Century Sedan. "Century всъщност ще бъде позициониран по-високо от Lexus - като марка с максимален лукс ", каза представител на Toyota.

Все още не е ясно колко страни ще получат новата марка Century. Изпълнителният директор на Toyota потвърди, че новият кросоувър Century ще се предлага във версии с десен и ляв волан за Европа, Близкия изток, Азия и Америка и че новият модел ще предлага множество опции, които позволяват на купувачите да персонализират колите си. Купувачите ще имат избор между стандартен Century на цена около $170 000 или персонализирана GRMN версия на цена около $220 000.

Може би една от причините Toyota все още да не е излязла с официално съобщение до медиите, обявявайки новата марка Century, е, че те имат само един нов модел в момента. Може би компанията ще изчака до представянето на друг модел.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини