Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 09:37 9 429 17

Toyota пуска електрически Land Cruiser с пробег от почти 1000 км

  • toyota-
  • land cruiser-
  • se

През 2026 г. може да бъде пусната версията SE, която ще е с пробег от 965 км

Toyota пуска електрически Land Cruiser с пробег от почти 1000 км - 1

Toyota може да започне масово производство и продажби на новия електрически SUV Toyota Land Cruiser SE още през 2026 година. С едно зареждане на батерията този автомобил ще може да изминава 965 км.

Toyota планира да разшири гамата Land Cruiser, тъй като вече разглежда този популярен модел като отделна марка. В рамките на него японският автомобилен гигант иска скоро да пусне на пазара 2 нови електрически всъдехода.

Първият ще бъде малък SUV, предназначен предимно за млади купувачи, а вторият ще бъде голям и луксозен ел. всъдеход. Големият електрически SUV ще се казва Land Cruiser SE. Той ще бъде по-голям от серията J250 Land Cruiser (Prado), а също и по-премиум.

Toyota пуска електрически Land Cruiser с пробег от почти 1000 км

Land Cruiser SE ще получи всички модерни технологии от Toyota. Например иновативни призматични батерийни клетки с висока производителност. Такива батерии са по-евтини за производство от литиево-йонните и осигуряват два пъти по-голям пробег.

Именно поради тази причина се очаква новата Toyota Land Cruiser SE да може да изминава около 965 км с едно зареждане на батерията. Но електрическият Land Cruiser SE едва ли ще бъде офроуд ориентиран като J250 Land Cruiser Prado.

Въпреки това от Toyota заявяват, че този електрически SUV ще има доста добро представяне и извън пътя. Но кога ще бъде пуснат в продажба Toyota Land Cruiser SE? От Toyota все още не казват официално нищо по въпроса.

Toyota пуска електрически Land Cruiser с пробег от почти 1000 км

Но може да се предположи, че това ще се случи през 2026 година. Именно тогава се навършат точно 75 години от появата на първия Land Cruiser, така че в чест на такова събитие на пазара може да бъде пуснат Land Cruiser SE.

Що се отнася до малкия нов SUV от фамилията Land Cruiser, все още не можем да кажем кога ще бъде пуснат в продажба. Както и какъв ще е неговия дизайн. Можете да добиете лека предства ако погледнете концепцията Compact Cruiser EV от 2021 г.

Малкият всъдеход ще има същите размери като Toyota bZ4X. Той ще бъде изграден на платформата E-TNGA, която между другото е и основата на Toyota bZ4X. Може да получи и гореспоменатоте призматични батерийни клетки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 теслА

    2 35 Отговор
    А ако се зарежда за една седмица за да измине тия 1000 километра, не благодаря. За тия пари по-добре да се вземе Tesla Model S Plaid

    Коментиран от #15

  • 2 Пилот на Ферари

    6 18 Отговор
    Ако и сложат едно гребло отпред я вземам автоматически .

    Коментиран от #16

  • 3 Мнение

    28 7 Отговор
    Излизат глобалягите и ти казват задължително трябва да купите ел таблети на колела, понеже конвенционалното не било еко?!

    Разглеждаме от кво се правят тия батерии за gsm-и и се оказва, че тежка минна техника на дизел, копа гигантски количества земна маса, от която се добиват кобалт, никел, хром и др, като това е само първата стъпка от процеса!
    Изчислено е, че докато земната маса бъде превърната в батерия, изразходеното количество енергия и отделените емисии са сравними с емисиите от стандартен конвенционален автомобил след изминати 150-200 хил км?!
    И това само за производството на т.нар. литиеви батерии!
    След това идва и тяхната рециклация!
    Официално само 5% от всички литиево-йонни батерии в световен мащаб, са рециклирани!!!
    А накрая идват и източниците от които се захранват т.нар. "еко" електрички!
    По официални данни към момента, основни източници на ел енергия в световния енергиен микс:

    - Петрол
    - Газ
    - Въглища

    ВЕИ са все още нищожно малко!

    Като се има предвид горното, смятайте в същност на глобалягите колко им дреме за еко частта и за човечеството!!!
    ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ШЕПА "ХОРА" ОТ ФОРУМА В ДАВОС ДА ПРИДОБИЯТ РЕСУРСИТЕ ПО ЗЕМЯТА И ДА ПОДЧИНЯТ МАСИТЕ НА СВОИТЕ ПРИЩЕВКИ!
    ВЕЧЕ ДОСТА УСЪРДНО ВЪРВЯТ В ТАЯ ПОСОКА!
    ПОВЕЧЕТО ПРАВИТЕЛСТВА В ЕВРОПА СА ИМЕННО ЗАВИСИМИ КУКЛИ НА КОНЦИ ОТ ТИЯ СЪЩИТЕ ГЛОБАЛЯГИ!!!

    ЗАТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО, ТЕЗИ (И ДР ПОДОБНИ) ФАКТИ ДА СЕ ОБЯСНЯВАТ ЕЖЕДНЕВНО НА ХОРАТА, С ЦЕЛ СЪБУЖДАНЕТО ИМ!!!

    Коментиран от #6, #9

  • 4 стига да е вярно

    15 2 Отговор
    Ако написаното е вярно и Тойотата наистина ще може да измине +- 1000 км. с едно зареждане /и цената не е космическа/ тогава /и само - тогава/ човек може да се замисли за подмяна на МПС с ДВГ с МПС с ЕлД . ПП. И 1000-та км. да са истински , а не само по каталог .
  • 5 очаквано

    17 0 Отговор
    Още от самото начало на производството на коли с ел. двг. беше ясно , че преломът в полза на "електричките" ще настъпи , когато автономният им пробег с едно зареждане достигне 1000 км. Просто , стандартен шофьор при нормални обстоятелства почти никога не изминава повече от 1000 км. за един ден .
  • 6 Кадир

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Какво ме занимаваш с тия тиради! Хората минават на електромобили, защото е по-евтино откъм гориво и подръжка. Тежка техника, кораби и т.н. няма как да са на електричество.

    Коментиран от #7

  • 7 Мнение

    17 10 Отговор

    До коментар #6 от "Кадир":

    Кое е по евтино бе бот???
    Видял ли си каква е цената за кв/ч при зарядните станции, та се плюнчиш???

    А наясно ли си какво ще стане с цената на тока за домакинствата в България, когато ги тикнат към свободния пазар???

    А наясно ли си, че мафиотската сглобка не отмени затварянето на 40% от мощностите на тец-овете в България???

    А наясно ли си, че официално спираме търговията с Русия, относно ядрени продукти за АЕЦ Козлодуй и ще се надяваме на Уестингхаус, които купуват отново руска уранова руда???

    Когато главите си ги носите за украса, НЕ се изказвайте по теми в публичното пространство!!!

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Алекс

    11 11 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Бот си ти тъпaнap такъв. Същите като тебе ги слушам при всеки прогрес на техника и общество. Запалените фарове били за да се хабят повече крушките, ЛИД били капан защото били с планиран живот, ваксините ни чипирали все едно не мъкнеш телефона с тебе на всякъде. ТИ кpeтeн загубен, не се изказеай в публичното пространство...

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Справка

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Значи милиардите оловни акумулатори падат от тавана? Те не замърсяват за да бъдат превърнати от земна маса в акумулатори. Що за късогледа логика?

    Коментиран от #10

  • 10 ХА ХА

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Справка":

    В бензинова кола има един.
    А в електрическа 20,30,50

    Коментиран от #17

  • 11 Ваксер с тесла

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алекс":

    Няма как да не ползваш АЙФОН
  • 12 мале мале

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алекс":

    за теб това прогрес ли е бе главчо? ел колите са измислени преди 100 години но не са влезли в масова употреба ! но сега понеже има повод за заблуждаване на овце(като теб) станаха новост и прогрес..! как ви правят толкова глупави нещо специални курсове ли ви провеждат?
  • 13 Руски шнур

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Абе тея руски шнурове няма ли да си ги извадите от задните части най-накрая? Уестингхаус купували руска уранова руда - виц на годината

    Коментиран от #14

  • 14 Знайко

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Руски шнур":

    Умник, вземи малко да прочетеш, че урана добит от всяко находище си има радиационна сигнатура. Някои по-глупави хора изследват тези сигнатури и установяват откъде е добит урана. Ако се гмурнеш по-дълбоко може да откриеш, че 40% от суровината за бомбите пуснати над Япония е внос от Русия. А на по-плиткото можеш да откриеш, че 75 % от титана използван за Блякбърд-а на краварите е купен от Русия. А пък на повърхността, отивайки до с. Елешница, можеш да видиш табела , където пише че Европа ни е дала 20 млн. лв. за да закрием мини Ураново (с най-високия % уран в Европа), добива от които е изкупуван изцяло от ...познай кой? Еми не е Уестингхаус!
    То няма такива неграмотници! Една приятелка не могат да свалят, седнали да дават акъл на хора с висше образование!
  • 15 Съвет

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "теслА":

    Вземи си баничка с боза
  • 16 Подарък промоция

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пилот на Ферари":

    За теб , с удоволствие ще ти сложат рога.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.