Last news in Fakti

31 Януари, 2024 14:14 3 936 1

Toyota спря продажбите на Land Cruiser с дизелови двигатели

  • toyota-
  • land cruiser-
  • дизел
Toyota спря продажбите на Land Cruiser с дизелови двигатели - 1

Японският автомобилен производител се бори с редица проблеми, засягащи някои от дизеловите двигатели на компанията. По искане на Toyota, експерти от трети страни проведоха независимо разследване, което разкри нарушение по време на тестване на мощността на три дизелови двигателя: 1GD, 2GD и F33A.

Тези двигатели се монтират на различни модели на Toyota, включително на пикапа Hilux, SUV-то Fortuner, минивана Innova, но са най-разпространени сред Land Cruiser 300 и Lexus LX.

Причината за това е електронният блок за управление на двигателя, който по време на тестовете е с различен софтуер в сравнение с това, което е в автомобилите на клиентите. Това се отнася за поне десет модела, шест от които се продават в Япония. Toyota уверява клиентите, че е напълно безопасно да използват такова превозно средства, ако вече сте го закупили.

Автомобилният производител обаче временно спря да продава автомобили, оборудвани с тези дизелови двигатели на Toyota Industries Corporation (TICO). Освен това Toyota в момента не приема и бъдещи поръчки за тези двигатели. Очаква се автомобилите с тези дизелови двигатели да бъдат върнати в продажба, след като проблемът бъде разрешен.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    3 1 Отговор
    Все тая///