Отидете към основна версия

13 566 30

Колко и какви нови BMW-та са купили българите през миналата година

  • bmw-
  • българия-
  • нови автомобили-
  • продажби-
  • 2023

Очаквано или пък не, огромният кросоувър X7 е с най-много продажби

През изминалата 2023 година автомобилните производители започнаха да преодоляват кризите, които затрудняваха, както производството, така и доставката на нови автомобили. Това се е отразило добре и на BMW в България, като компанията отчита ръст от 35% при продажбата на нови автомобили, доставяйки точно 1 456 нови коли от баварската марка у нас през изминалата година. Употребяваните такива, които марката официално продава в България с гаранция пък са 466, а там ръстът е 45%.

Най-продаваните нови BMW-та за 2023-а по модели

Очаквано за "родната картинка" разпределението на тези коли е обърнато повече към кроосувърите, като те заемат първите три места. На челната позицията се нарежда Х7 със 238 доставки, следвано от Х5 със 197 и Х1 със 171 доставки. Новата топ лимузина на баварците 7er се нарежда на четвъртата позиция със 130 продажби. С трицифрен резултат е и Х3 - 123 доставки, а изненадващо Х6 е на седма позиция с 67 продажби. Ето и останалите.

Бензиновите и дизеловите модели все още са на почит у нас

Като на пук на всичката електрификация в ЕС, в България все още дизелът е водещ със съответно 37%, докато бензиновите BMW са с дял от 34%. електрическите автомобили заемат 14%. Тук можем да отбележим, че шестаците остават любими двигатели за клиентите и са избор за точно половината купувачи.

Друга интересна статистика е за цветовете, които клиентите у нас избират за новите си BMW-та. Изненади няма, като първата позиция е за черния цвят, а останалите доминиращи са сив металик и бяло.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини