Отидете към основна версия

4 414 19

Продава се най-яката Lancia

  • lancia-
  • delta-
  • integrale-
  • evo 1-
  • търг

Моделът е Delta Integrale Evo 1 от 1992 година

В онлайн сайта Bring a Trailer се появи обява за продажбата на един легендарен автомобил. Става дума за Lancia Delta Integrale Evo 1 от 1992 година, принадлежала на главния дизайнер на концерна Stellantis Ралф Жил.

Жил купува тази кола през 2018 година и я персонализира по свой вкус. Колата има модифициран двигател, седалки Recaro в стил 80-те, както и волан MOMO Corse, стерео уредба Pioneer и 15-цолови джанти Speedline.

Червеният цвят в нюанс Rosso Monza е съчетан с тъмносив интериор. Съдейки по описанието и снимките, тази Delta Integrale, която всъщност е на повече от три десетилетия, е изминала само 100 000 километра и е в отлично състояние.

Първоначално хотхечът се задвижва от двулитров четирицилиндров турбо мотор с мощност 210 коня, но след различни модификации мощността му е увеличена, но с колко, не се съобщава. Скоростната кутия е петстепенна механична.

Текущата оферта за колата е 42 000 долара, а търгът ще приключи скоро. Заедно с автомобила купувачът ще получи комплект резервни части, включително демонтиран фабричен изпускателен колектор.

Интересното е, че преди няколко години на търг беше пусната също толкова рядка Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II Blue Lagos, която е произведена в тираж от 215 екземпляра. Този хечбек беше оценен на 100 000 долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.

Свързани новини