4 Август, 2024 10:10 2 161 8

20 млн. долара за най-скъпата Alfa Romeo в историята

  • alfa romeo-
  • 8c-
  • 2900b-
  • търг

Екземпляр от модела Alfa Romeo 8C 2900B се предлага на търг

20 млн. долара за най-скъпата Alfa Romeo в историята  - 1

В САЩ аукционът Gooding&Company пусна на търг кабриолет Alfa Romeo 8C 2900B, произведен през далечната 1938 година. Организаторите на търга планират да получат около 20 милиона долара за ретро автомобила. Подробности за него бяха разкрити на сайта на аукционната къща .

Тази цена на Alfa Romeo 8C 2900B не е изненадваща, защото това е най-скъпият модел в историята на италианската марка. Общо само 40 от тези автомобили са произведени, като това става през периода от 1935 до 1940 година, а има само пет такива кабриолета Lungo Spider, направени от ателието на Touring.

20 млн. долара за най-скъпата Alfa Romeo в историята

Всички те вече струват повече от 10 милиона долара, като най-високата цена за такъв автомобил до момента за Alfa Romeo 8C 2900B е 19.8 милиона долара. Alfa Romeo 8C 2900B е една от най-бързите коли на своето време. Спортната кола е оборудвана с 2.9-литров редови осмак.

20 млн. долара за най-скъпата Alfa Romeo в историята

Двигателят е с два компресора, които му позволяват да развива мощност от 180 конски сили. Максималната скорост на тази кола е 200 км/ч. Колата печели четири пъти известното състезание Mille Miglia. Този конкретен кабриолет Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider се отличава с елегантен и опростен дизайн.

20 млн. долара за най-скъпата Alfa Romeo в историята

Автомобилът е бил в колекции в Египет и Швейцария, а по-късно е транспортиран до САЩ. Спортната кола многократно е печелила награди на най-престижните фестивали за ретро автомобили. През 2022 година, камионът, на който е натоварена е откраднат, но година по-късно колата е намерена и върната на собственика.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    24 4 Отговор
    Не мо,е мине преглед в България.Ще я спрат от движение за нула време.Щото в България се спазват еконормите.

    Коментиран от #2

  • 2 Никси

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Калоян":

    то който има пари да купи тази икона , ще купи също цялото ГТ Пункт заедно с персонала
    му и такъмите за еконорми в него , не им бери грижа !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Мексо

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Никси":

    Ни е вярно. В България служителите са неподкупни а законите важат за всички. :

    Коментиран от #5

  • 4 12345

    9 1 Отговор
    Едно време А.Р. са били хубави коли.

    Коментиран от #6

  • 5 Никси

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мексо":

    е да бе да , ще ти повярвам , разбиришли !!!.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Световната икона Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Спортния ген на Алфа Ромео остава непроменен и до наши дни.Толкова много спечелени състезания и титли в автобилните спортове , иновации и неповторим дизайн каращи всеки да се обръща и да я изпрати с поглед.Не случайно големия Хенри Форд е казал че когато види Алфа Ромео винаги си е свалял шапката, какво признание от този гений на автомобилостроенето за този чистокръвен италиански жребец дал гените си на световния номер 1 спортист Ферари.
  • 8 Куадрофоглио

    1 0 Отговор
    Италиански дух стил и съвършенство още от далечната 1938 година.