Отидете към основна версия

6 922 18

Най-голямата и луксозна Mazda ще дебютира този месец

  • mazda-
  • cx-90-
  • cx-80-
  • cx-60

CX-80 ще се продава в Европа и Япония

Mazda ще представи най-новото попълнение в нарастващата си SUV гама с представянето на CX-80. Позициониран като удължен вариант на CX-60 с три реда седалки, CX-80 е специално пригоден за европейските и японските пазари. Официалният дебют на CX-80 е насрочен за 18 април, а в европейските дилърски центрове ще се появи през есента на тази година.

Тийзърите на CX-80 дават представа за негоава каросерия, демонстрирайки задните странични прозорци, украсени с дебели хромирани рамки, и удълженото разстояние между задните врати и вратата на багажника. Въпреки че задното стъкло изглежда по-малко наклонено в сравнение с CX-60, задните LED светлини запазват познатия дизайн.

Mazda потвърди, че CX-80 ще надмине размерите на CX-60, като ще се похвали с дължина от почти 5000 мм и междуосие, надхвърлящо 3000 мм. Отвътре CX-80 ще разполага с три реда седалки, побиращи шест или седем пътници, с възможност за сгъване на третия ред седалки за увеличаване на товарното пространство.

Изграден върху платформата Large Architecture, споделена с другите модели на компанията, CX-80 се очаква да предлага подобни варианти на задвижване като CX-60, включително plug-in хибриден вариант, за който подсказва наличието на порт за зареждане и капачка за гориво в тийзърите.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини

  • Новата Mazda 6: Дизел и задно предаване

    Моделът Mazda 6 се готви за мащабна модернизация. Колата не е сменяла поколения повече от 10 години, но според вътрешна информация това скоро ще се пр ...
    15.04.2024
    3 390
    20