Отидете към основна версия

2 788 13

Shelby показа своята версия на новия Mustang

  • ford-
  • shelby-
  • s650-
  • mustang

Super Snake пристига с 830 конски сили

Shelby American направи смело навлизане в платформата на Mustang от поколение S650 с обявяването на най-новото си творение: 2024 Super Snake. Моделът може да се похвали с множество подобрения, целящи да увеличат възможностите за представяне на пътя, както и визията.

Super Snake 2024 предлага два варианта на двигател: 5,0-литров Coyote V8 с естествено пълнене, генериращ 480 к.с., или наточена версия на същия двигател с компресор Whipple, осигуряваща 830 к.с. Независимо от избрания задвижващ агрегат, от Shelby са се погрижили Super Snake да бъде оборудван с ново окачване за по-добро управление, изпускателна система Borla и модернизирани спирачки и охлаждащи компоненти, за да се използва пълният потенциал на двигателя.

В допълнение са включени визуални подобрения. Super Snake се отличава с 20-цолови ковани магнезиеви джанти. Допълнителните мерки за олекотяване включват алуминиев капак, карбонови предни калници и карбонови компоненти за бронята, решетката, праговете и задния дифузьор. В купето специфичните за Shelby елементи изобилстват, включително бродирани седалки, стелки, украсени с емблематичното лого на Cobra, и плаки на праговете на вратите с емблемата Super Snake.

Главният изпълнителен директор Джо Конуей изрази ангажимента на компанията да разширява границите на производителността, като заяви: "Проектирахме Shelby Super Snake, за да бъде върхът на нашите автомобили с висока производителност, базирани на спортния автомобил от световна класа Mustang на Ford. Той следва визията на Карол Шелби, че всяко поколение автомобил подобрява породата".

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.

Свързани новини