Отидете към основна версия

13 274 31

Mercedes-Benz обръща плочата: Набляга на коли с ДВГ и няма да сваля цените на автомобилите

  • mercedes-benz-
  • двг

Вместо това, това ще даде на потребителя повече стойност за парите му

Mercedes-Benz ще спре да се опитва да кара потребителите в шоурумовете на марката да купуват електрически автомобили и ще стане по-гъвкава в стратегията си за задвижване, позволявайки на пазара да диктува какви видове превозни средства трябва да продава.

На скорошно тридневно събитие в Щутгарт за търговци на дребно, ръководителите на Mercedes-Benz казаха, че марката ще увеличи броя на наличните автомобили с двигатели с вътрешно горене още тази година и не очаква процентът на електрическите превозни средства да се увеличи драстично през 2024-а.

„Всеки дилър е загрижен за този преход към електрификация и не смята, че той е в крак с потребителя “, каза президентът на Benzel-Busch Motor Car Group и председател на Съвета на дилърите на Mercedes-Benz Джоузеф Агреста.

По време на събитието главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz Ола Келениус каза, че марката не се интересува от преследване на продажби и няма да намали цените. Вместо това, това ще "даде на потребителя повече стойност за парите му, за разлика от понижаването на цената на дребно."

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.

Свързани новини