Отидете към основна версия

10 749 20

Запознайте се с най-новото Renault

  • renault-
  • symbioz

Моделът Symbioz е SUV с хибриден двигател и плъзгащи се седалки

Renault Symbioz ще се конкурира с Nissan Qashqai, но иновацията е с акцент върху практичността, красивия дизайн и ниския разход на гориво.

SUV гамата на френската марка бе допълнително обогатена с новото Renault Symbioz. Залагайки на хибридната технология и елегантна кройка, той запълва празнината, която съществува между Captur и Austral.

Renault Symbioz се присъединява към дългия списък от кросоувъри и SUV-та на френския производител. Припомняме ви, че освен Captur и Austral, Режията има Arkana и Espace. Към тях ще се присъединят и Scénic, трансформиран в електрически SUV, и Rafale, купе вариант на Espace.

Renault Symbioz е базиран на платформата CMF-B, използвана в Clio и Arkana. С дължина 4 413 мм, широчина 1 797 мм и височина 1 575 мм, той е значително по-дълъг от Captur (4227 мм.) и малко по-къс от Austral (4510 мм). Иновацията е най-близо по размери към електрическия Scenic (4 470 мм).

"По същество ние внесохме в C-SUV-овете ценностите и удивителния дизайн на Captur, който доминира в B-SUV сегмента", каза Паула Фабрегат, ръководител на дизайна на Renault в малките категории. Symbioz залага много на естетическото привличане и поради тази причина няма да можете да го поръчате с джанти, по-малки от 18 цола.

Но елегантността не струва нищо без практичност, поради това задните седалки се плъзгат 160 мм напред и назад, така че можете да променяте капацитета на багажника от 492 до впечатляващите 624 литра.

Така ще изберете дали искате да осигурите щедро пространство за коленете на пътниците отзад или за вашите куфари. Ако сгънете делящите се в съотношение 60:40 задни седалки, общият капацитет се увеличава до 1582 литра.

При пускането на пазара единствената опция за задвижване ще бъде E-Tech Full Hybrid 145 на Renault, който съчетава 1.6-литров 4-цилиндров бензинов двигател, два електрически мотора и 1.2kWh батерия.

Този силов тракт предлага мощност от 145 к.с. и официален разход на гориво от само 3.8 литра на 100 км. Renault твърди, че до 80% от градските пътувания могат да се извършват само на електричество.

Renault подчертава и сравнително лекото тегло на Symbioz - малко под 1 500 кг, като ключов елемент за неговата ефективност. Френският модел ще се предлага с общо 29 системи за подпомагане на водача, включително автоматично аварийно спиране на заден ход.

Той дори ще има панорамен покрив, който ще включва електрохромни сенници. Нещо, което в момента съществува само в новия Scénic и в Rafale.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.

Свързани новини