Отидете към основна версия

7 024 18

Поради слабото търсене на електромобили Hyundai разработва нов вид хибриди

  • hyundai-
  • хибриди-
  • hev

Гамата от HEV (хибридни електрически превозни средства) става все по-популярна

Hyundai работи активно върху нова хибридна система, предназначена за компактни автомобили, за да отговори на повишеното пазарно търсене. Тези планове са въведени, за да подсилят гамата HEV (хибридни електрически превозни средства), която става все по-популярна в светлината на зелените тенденции, но и на тези, свързани с наляващия интерес към електромобилите.

Новата технология има за цел да запълни празнината, създадена от все по-разрастващото се забавяне в продажбите на изцяло електрически превозни средства. Според Лий Сеунг, ръководител на планирането и финансите на Hyundai, компанията разработва HEV система, която може да се монтира на малки автомобили.

„Преди HEV бяха само в средни и големи модели, но сега разработваме хибридна система за малки автомобили. Планираме да разработим система, която ще позволи оборудването на цялата ни гама с HEV хибриди“, каза Лий.

Hyundai също така разработва нова HEV система за големи превозни средства, базирана на 2.5-литров турбо двигател. Този нов агрегат ще бъде представен за първи път в следващото поколение Hyundai Palisade.

В момента хибридната система на Hyundai се базира на 1.6-литров двигател с турбокомпресор. В зависимост от модела размерът на електромотора или батерията може да варира, така че общата мощност или въртящ момент са различни.

Например, компактното SUV Tucson HEV и миниванът Staria HEV са базирани на един и същ 1.6-литров агрегат, въпреки че системната мощност на силовия тракт е различна. Подобна идея е залегнала и в разработката на новия HEV агрегат.

С това ново задвижване Hyundai ще може да пусне повече модели, способни да използват хибридни задвижвания, като актуализираните версии на Kona и Elantra HEV, и да го добави към нови модели като KIA K4 и Seltos. Очаква се новият силов тракт да бъде по-ефективен, мощен, компактен и по-лек.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини