Отидете към основна версия

2 292 19

Илон Мъск: Странно е, че "Tesla" е единствената нападана автомобилна компания ВИДЕО

  • илон мъск-
  • завод-
  • протест-
  • tesla

Предприемачът реагира в социалната мрежа "Екс" на протестното шествие срещу плановете за разширяване на завода му край Берлин

Снимка: ЕПА

Както ФАКТИ вече съобщи, екоактивисти, противопоставящи се на плановете на "Теsla" да разшири завода си край Берлин, вчера опитаха да проникнат в обекта на американския производител на електромобили.

Над 1000 природозащитници взеха участие в протестно шествие, съобщи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

Снощната демонстрация обаче протече мирно. Протестиращите тръгнаха от железопътната гара в град Грюнхайде към единствения производствен комплекс в Европа на компанията на милиардера Илон Мъск.

Гражданска инициатива в Грюнхайде обвинява американската компания и правителството на провинция Бранденбург, че не обръщат достатъчно внимание на интересите на хората в региона. "Те продължават да го правят, без да се вслушват в местните хора", заяви говорителят на инициативата Щефен Шорхт. "Това обслужва единствено интересите на Тesla", добави той.

Друга организация изразява опасения, че разширяването на завода ще засегне водоснабдяването. "Луксозните коли "Тesla" замърсяват и консумират и без това оскъдната питейна вода по целия свят", каза говорителката на организацията Каролина Джево. Тя добави, че планираното разширяване ще стане факт, въпреки че мнозинството от жителите на Грюнхайде гласуваха "против".

Мъск отговори на критиките снощи с публикация в платформата "Екс": "Става нещо много странно, тъй като "Tesla" е единствената нападана автомобилна компания".

"Тesla" произвежда електромобили в Грюнхайде от 2022 година. Компанията винаги е отхвърляла критиките на екоактивистите и твърди, че потреблението на вода е спаднало и е под средното за индустрията.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини