Отидете към основна версия

1 424 14

Tesla съкращава още 600 служители

  • tesla-
  • съкращения-
  • мъск

Въпреки че се сблъсква с недоволство, Tesla продължава да се придържа към плана си за значително намаляване на работната сила. Наскоро компанията подаде документи в щата Калифорния, с които сигнализира, че 223 служители в Пало Алто и 378 във фабриката във Фримонт ще бъдат окончателно съкратени. Процесът трябва да започне на 20 юни, въпреки че все още не е ясно дали засегнатите служители са информирани за предстоящите съкращения.

Пало Алто служи като важен център за Tesla, където се намират ключови развойни и производствени операции. Той отговаря за проектирането и производството на оборудване за задвижване и служи като инженерна централа за цялата марка. В същото време фабриката във Фримонт играе ключова роля като целодневно производствено съоръжение, разполагащо с пет монтажни линии и произвеждащо всеки модел от настоящата гама на Tesla, с изключение на Cybertruck.

Докладите на SFChronicle сочат, че около 600 работници се очаква да се сбогуват с автомобилния производител в рамките на две седмици в средата на юни. В комбинация с обявените по-рано тази година съкращения на над 2700 работни места в района на залива и премахнатите 2688 позиции в Тексас, тази година Tesla е закрила най-малко 5989 работни места. Тази цифра точно отразява по-ранната прогноза на компанията за съкращаване на 6020 служители през настоящата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини