Отидете към основна версия

2 086 8

Внимание, вратите се отварят: електрическите Volkswagen-и имат нов проблем

  • volkswagen-
  • дефект-
  • id.4

Неприятен и доста опасен дефект е открит в електромобилите Volkswagen ID4, произведени през периода между 2021 и 2023 година. Оказва се, че вратите на автомобила могат да се отварят сами - дори по време на шофиране.

Тези модели се предлагат официално и в България, но към момента за проблема алармира единствено асоциацията NHTSA - американският регулатор за пътната безопасност, откъдето заявяват, че са получили една дузина оплаквания за това странно поведение на вратите.

Освен този опасен проблем, собственици на ID4 имат и други оплаквания, които включват дръжките на вратите, които се заключват против волята на водача и пътниците. Понякога не можете да влезете или излезете от колата.

Проблемът може да засегне около 50 хиляди електрически превозни средства. Засега няма съобщения за пострадали, но за VW това при всички случаи е неприятен сигнал, който трябва да бъде решен в най-кратки срокове.

Експерти напомнят, че от Волфсбург трябва да са особено внимателни с този американски орган, защото добре помним, че грандиозният скандал „Дизелгейт“, който засегна автомобилите на марката по целия свят, започна именно от Съединените щати.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Свързани новини