Last news in Fakti

23 Май, 2024 10:05 2 064 8

Внимание, вратите се отварят: електрическите Volkswagen-и имат нов проблем

  • volkswagen-
  • дефект-
  • id.4
Внимание, вратите се отварят: електрическите Volkswagen-и имат нов проблем - 1

Неприятен и доста опасен дефект е открит в електромобилите Volkswagen ID4, произведени през периода между 2021 и 2023 година. Оказва се, че вратите на автомобила могат да се отварят сами - дори по време на шофиране.

Тези модели се предлагат официално и в България, но към момента за проблема алармира единствено асоциацията NHTSA - американският регулатор за пътната безопасност, откъдето заявяват, че са получили една дузина оплаквания за това странно поведение на вратите.

Освен този опасен проблем, собственици на ID4 имат и други оплаквания, които включват дръжките на вратите, които се заключват против волята на водача и пътниците. Понякога не можете да влезете или излезете от колата.

Проблемът може да засегне около 50 хиляди електрически превозни средства. Засега няма съобщения за пострадали, но за VW това при всички случаи е неприятен сигнал, който трябва да бъде решен в най-кратки срокове.

Експерти напомнят, че от Волфсбург трябва да са особено внимателни с този американски орган, защото добре помним, че грандиозният скандал „Дизелгейт“, който засегна автомобилите на марката по целия свят, започна именно от Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    11 3 Отговор
    Пак изловихме мошениците от VW.
  • 2 шегичка

    7 0 Отговор
    А катапулта как е ?
  • 3 Разбирач

    14 0 Отговор
    Така е когато Мемет. Мюмюн и Али са главни дизайнери и инженери във фирмата!
  • 4 Калитко

    10 2 Отговор
    Те при ВАГ вратите или не се отварят или не се затварят.От Голф 4 та до днес е по вероятно да спечелиш от тотото отколкото на Фолксваген да му работят всички брави.
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    6 7 Отговор
    Краварите "намират" дефекти и проблеми по всички нехАмерикански марки,
    за да си продават местните трошки, които иначе почти никой не иска да купува...

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Не точно

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    Само дето марката с най-много отзовавания и бюлетини за безопасност в САЩ е Форд, така че тази конспирация против не-американските марки не е съвсем вярна.
  • 7 Баце

    4 3 Отговор
    Аз купувам еди такъв с дефект на добра цена,ако някой продава да се обади.
  • 8 1234

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    Ако беше разгледал чуждите сайтове преди да пишеш щеше да видиш , че всички марки са със сервизни акции и отзовавания. Тойота, Хонда и Форд са на първите места по брой отзовавания