Отидете към основна версия

7 410 17

Новият Mustang „кацна“ в България навръх 60-тата годишнина на модела

  • ford-
  • mustang-
  • gt-
  • dark horse

Една от колите бе в изпълнение Dark Horse

Ford Mustang отбелязва 60-тата си годишнина през 2024-та, а дилърът на марката за България избра да съчетае този празник, който събра спортни купета и кабриолети от всички поколения с премиерата на новото поколение на емблематичния автомобил в страната ни. След като продажбите започнаха преди няколко месеца, сега бяха докарани и първите два автомобила – син Mustang в изпълнение GT и най-наточената за момента версия – Dark Horse в тъмно сив цвят.

За момента у нас ще се предлагат единствено версиите с 5.0-литров бензинов осмак, като мощността му е 446 конски сили или 453 конски сили за наточената модификация Dark Horse. Клиентите могат да избират между автоматична трансмисия с 10 предавки или механична с 6. Цената на базовият модел започва от 117 400 лева и може да достигне до 123 600 лева за купето в GT изпълнение или съответно между 126 600 и 132 800 лева за кабриолета в зависимост от това каква трансмисия предпочитате. Версията Dark Horse се предлага единствено като купе, а версията с механични предавки е с малко над 6 хиляди лева по-евтина – 141 600 лева срещу 147 800 лева за автоматичната трансмисия.

Новият Mustang е с по-квадратни форми, като тази промяна е видима още в предната част, където предната решетка запазва трапецовидната си форма, но е по-голяма. Под не я са разположени три отвора, а около решетката откриваме и тънки LED фарове с по три индивидуални модула във всеки от тях. Страничната линия е почти непроменена, докато задницата запазва конфигурацията с типичните за Mustang стопове, но с обновена визия. Интериорът е изцяло нов с нов волан, познат ни от Bronco, както и огромни дисплеи с размер от 12.4 инча пред шофьора и 13.2 инча до него.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.

Свързани новини