Last news in Fakti

11 Юни, 2024 10:43 2 182 7

Новото Ford Mondeo се появи, но като... кросоувър

  • ford-
  • mondeo-
  • кросоувър
Новото Ford Mondeo се появи, но като... кросоувър - 1

Новият кросоувър Ford Mondeo Sport беше представен в Китай. Според изданието Autohome, този стилен автомобил с повишена проходимост ще се предлага на цени, вариращи от 209 800 до 229 800 юана (29 000 до 31 700 долара).

Ford Mondeo Sport не трябва да се разглежда като напълно нов модел. Това е преименувана версия на кросоувъра Ford Evos, който се произвежда в Китай. В други страни тази кола е известна като Taurus.

Новото Ford Mondeo се появи, но като... кросоувър

Решението за преименуване на автомобила е логично, тъй като той е базиран на платформата на новото пето поколение Ford Mondeo (което не се продава в Европа) и има подобен дизайн. Този 4.9-метров автомобил има остър силует със скосен покрив и заострена задна част.

Новото Ford Mondeo се появи, но като... кросоувър

Една от основните характеристики на интериора на Ford Mondeo Sport е дисплеят с пълна широчина на предния панел. Базовото оборудване на автомобила е доста богато: 20-цолови джанти, панорамен покрив, климатроник, адаптивен круиз контрол, електрически заден капак, отопляеми и вентилирани седалки и много други.

Кросоувърът Ford Mondeo Sport ще се предлага с 2.0-литров турбомотор с 238 конски сили или в хибридна версия със същия бензинов двигател и електрически мотор, развиващ 309 конски сили. И двата варианта са оборудвани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване само на предните колела.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Край

    13 8 Отговор
    Колата изглежда мнооого добре.
  • 2 ю ка ка

    17 5 Отговор
    В Чайна го продават със 2.0 мотор. В ЕС ако въобще го пуснат ще е със 1.0 3 цилиндъра.

    Коментиран от #7

  • 3 Зрителна измама

    7 5 Отговор
    Нова игра против скуката - открийте 10-те разлики между това "Мондео" и онова нещо, наречено "Мустанг Мак Е"? (бел. авт. кавчките в имената са за сарказъм)
  • 4 Аман от

    6 3 Отговор
    Грамбулници !
  • 5 6748

    5 5 Отговор
    БАКЛУКИИИ!!!???
    ХВЪРГАЙЙЙ НА БУНИЩЕТО!!!???
  • 6 Цък! Ни стаа

    0 0 Отговор
    Ндааа бе...със скосен покрив, да мое си биа празната чутура о него кат влазям и излазям и кат се друсам по наще хендеци!
  • 7 зле

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ю ка ка":

    с2,5 хибрид мой човек са големите фордове в ес