8 Юни, 2024 09:08 7 409 17

Новият Mustang „кацна“ в България навръх 60-тата годишнина на модела

  • ford-
  • mustang-
  • gt-
  • dark horse

Една от колите бе в изпълнение Dark Horse

Новият Mustang „кацна“ в България навръх 60-тата годишнина на модела - 1

Ford Mustang отбелязва 60-тата си годишнина през 2024-та, а дилърът на марката за България избра да съчетае този празник, който събра спортни купета и кабриолети от всички поколения с премиерата на новото поколение на емблематичния автомобил в страната ни. След като продажбите започнаха преди няколко месеца, сега бяха докарани и първите два автомобила – син Mustang в изпълнение GT и най-наточената за момента версия – Dark Horse в тъмно сив цвят.

Новият Mustang „кацна“ в България навръх 60-тата годишнина на модела

За момента у нас ще се предлагат единствено версиите с 5.0-литров бензинов осмак, като мощността му е 446 конски сили или 453 конски сили за наточената модификация Dark Horse. Клиентите могат да избират между автоматична трансмисия с 10 предавки или механична с 6. Цената на базовият модел започва от 117 400 лева и може да достигне до 123 600 лева за купето в GT изпълнение или съответно между 126 600 и 132 800 лева за кабриолета в зависимост от това каква трансмисия предпочитате. Версията Dark Horse се предлага единствено като купе, а версията с механични предавки е с малко над 6 хиляди лева по-евтина – 141 600 лева срещу 147 800 лева за автоматичната трансмисия.

Новият Mustang „кацна“ в България навръх 60-тата годишнина на модела

Новият Mustang е с по-квадратни форми, като тази промяна е видима още в предната част, където предната решетка запазва трапецовидната си форма, но е по-голяма. Под не я са разположени три отвора, а около решетката откриваме и тънки LED фарове с по три индивидуални модула във всеки от тях. Страничната линия е почти непроменена, докато задницата запазва конфигурацията с типичните за Mustang стопове, но с обновена визия. Интериорът е изцяло нов с нов волан, познат ни от Bronco, както и огромни дисплеи с размер от 12.4 инча пред шофьора и 13.2 инча до него.

Новият Mustang „кацна“ в България навръх 60-тата годишнина на модела


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    9 33 Отговор
    Щом динамичните качества се определят само от много цилиндри и кубатура, това не е за ЕС! Излишна тежест, пушек и разход за 5000 см3! Даже и селската гъзария няма да приеме мустанга!

    Коментиран от #7, #14, #17

  • 2 Перо

    16 24 Отговор
    Тези динамични качества ги имат полицейските БМВ-та с много по-малко цилиндри, кубатура и тегло!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 ха ха хааа

    23 11 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Гроздето пак киселее .. щом не е новата Волга
  • 4 Дядо Гъдьо

    22 6 Отговор
    Сгодна колица, колко ли души трябва да си изял за да можеш да си позволиш да си го купиш?
  • 5 Мексо

    19 12 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Точно за това БЕ ЕН ВЕНЦЕТО ще изкара максимум до 30.000км. и ще е за смяна на турбинките. На 85.000км. си заминава двигателчето.
  • 6 Само Опел

    7 7 Отговор
    ще издържи на българските условия.Тази е за абитуренти заминаващи на бригада в САЩ/копирали са бригадите от социализма/.
  • 7 Веро

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Луд ли си?! По-добре да дадеш 130 000 за този красив натокан звяр, отколкото 150 000 за електрически таралясник, в който, забележи, са сложени аудиоефекти, за да звучи като Мустанг. Като тегло е сходен с електрическите, а ековъпросът е спорен, тъй като никой не казва, че производството и унищожаването на батериите замърсява повече от ДВГ. И като стана въпрос за ДВГ, има опция при градско да работят само 4 от 8-те цилиндъра, което снижава драстично разхода на гориво.

    Коментиран от #9

  • 8 Националист

    24 4 Отговор
    Когато бях млад си мечтаех за Мустанг ,символ на сила и свобода,сега мога да си го позволя но вече си мисля че е излишен разход.Различни години различни приоритети

    Коментиран от #15

  • 9 Вълк

    5 13 Отговор

    До коментар #7 от "Веро":

    Единствено най мощната Тесла дава ускорение като Ф16
  • 10 реклама

    4 7 Отговор
    Мустанг-волана свършва, завоя не!
  • 11 мани беги

    7 1 Отговор
    пак ли жа го чакаме да дойде у нас наводнен или блъснат, взет от копарт или друг кар аукцион :)
  • 12 Белия е добър ,но новия

    2 5 Отговор
    Прилича повече на стар Опел Вектра

    Коментиран от #16

  • 13 СВИЛЕН 55

    2 1 Отговор
    НЯКОЙ ПОЗНАВА ЛИ СЕЛЯНИНА ПЕШО БОЯДЖИШКИЯ АЛКОХОЛИК МАНГАЛА ОТ ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН РОГ БЛ 1
  • 14 Роко

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Перо":

    Пич прав си селската гъзария няма да оцените Мустанга. Ще си карате 30 годишния издухан Баварец и ще се кефите че имал същите данни.
  • 15 Роко

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Националист":

    Приятелю защо мислиш че можеш да си го позволиш? Щом се замисляш дали можеш явно не можеш а оправдания винаги ще се намерят. Как беше, а да това е излишен разход (всъщност жената не ми дава, смята че семейното комби ми е достатъчно).
  • 16 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Белия е добър ,но новия":

    Прав си има четири гуми, волан, капак а бе направо Опел отвсекъде даже и врати има да не поверваш
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.