Отидете към основна версия

2 540 16

Mercedes харчи повече от предвиденото за нови модели с ДВГ

  • mercedes-
  • s-klasse-
  • eqs-
  • двг

Изпълнителният директор на компанията потвърди новината

Mercedes-Benz „настъпва газта“ при разработването на двигатели с вътрешно горене. Компанията инвестира значително повече от предварително планираното, като тази година ще отдели цели 14 млрд. евро за технологиите си за бензинови и дизелови леки автомобили.

Тези увеличени инвестиции надхвърлят простото поддържане на съществуващите двигатели. Калениус разкри, че преработват задвижването на хибридните си автомобили, за да гарантират, че те "ще издържат и през следващото десетилетие". Освен това Mercedes-Benz влага допълнителни ресурси за фейслифта на флагманския си седан S-Klasse.

Калениус обосновава тази промяна, като подчертава необходимостта от поддържане на висок технологичен стандарт за техните двигатели с вътрешно горене. Тази новина идва, след като преди това Калениус обяви ревизирана цел за продажбите. През февруари стана ясно, че Mercedes-Benz ще продължи да разработва автомобили с двигатели с вътрешно горене поради по-бавното от очакваното търсене на електрически автомобили. Първоначалната цел на компанията за 100% продажби на електрически автомобили до 2030 г. беше намалена наполовина. Новата цел е до края на десетилетието 50 % от продажбите да бъдат на електрически или хибридни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.

Свързани новини