Отидете към основна версия

3 075 12

50-годишна лимузина Mercedes-Benz, возила Елизабет II, се продава в... Москва!

  • mercedes-benz-
  • pullman-
  • кралица елизабет втора

Пробегът на рядката кола е по-малко от сто хиляди километра

В Москва се продава Mercedes-Benz 600 Pullman, произведен през 1974 година. Цената му е 50 милиона рубли, което се равнява приблизително на 514 000 евро по текущия обменен курс. Колата е забележителна преди всичко с факта, че е возила кралицата на Великобритания Елизабет II.

По-конкретно, ретро моделът е бил част от флота на Федерална република Германия за дълго време и също е принадлежал на ръководителя на концерна Daimler-Benz. Съдейки по снимките, ретро лимузината е в отлично състояние.

Mercedes-Benz 600 Pullman с каросерия W100 се произвежда от 1963 до 1981 г. Такива лимузини са доста популярни сред членове на германското правителство, както и сред известни личности в цяла Европа.

През годините на производство компанията прави по-малко от три хиляди подобни коли в различни стилове на каросерията. Представеното копие, което се продава в Русия, първоначално е принадлежало на ръководителя на концерна Daimler-Benz.

Впоследствие лимузината се озовава в паркинга на Федерална република Германия, където колата е използвана за приемане на важни гости. По-специално, този Pullman е използван няколко пъти от кралица Елизабет II по време на посещенията ѝ в Германия.

След това лимузината е закупена от немски производител на бира, след което колата е продадена на губернатора на Алтайския край Михаил Евдокимов. Лимузината със задно предаване се задвижва от 6.3-литров бензинов V8 мотор.

Мощността му е 250 конски сили. Агрегатът е сдвоен с автоматична скоростна кутия. Според продавача годишният пробег на колата е по-малко от две хиляди километра. Така от производството автомобилът е изминал 95 305 километра.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини