29 Юли, 2024 10:30 3 958 15

За невероятна цена се продава лимузината Mercedes W140 на Борис Елцин

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • брониран автомобил-
  • борис елцин

Бронираната кола на бившия президент на Руската федерация може да смени собственика си

За невероятна цена се продава лимузината Mercedes W140 на Борис Елцин - 1

Официалният Mercedes-Benz на Борис Елцин е обявен за продажба. Брониран от германското студио Trasco Bremen, този автомобил сега е качен в руски сайт за безплатни обяви. Автомобилът е направен по поръчка на гаража със специално предназначение за руския лидер Борис Елцин. Лимузината е използвана както за ежедневни пътувания, така и за срещи с високопоставени гости, като канцлера на Германия Хелмут Кол, например.

За невероятна цена се продава лимузината Mercedes W140 на Борис Елцин

Автомобили, свързани с държавни глави, рядко се появяват на публична продажба в Русия. Лимузината на Борис Елцин от 1994 година е емблематична по свой си начин: преди това и президентите, и генералните секретари на ЦК на КПСС са използвали руски автомобили.

За невероятна цена се продава лимузината Mercedes W140 на Борис Елцин

Пуснатата за продажба S-Klasse е оборудвана с 5.0-литров атмосферен V8 мотор (320 конски сили, 470 Нм), който е комбиниран с четиристепенна автоматична скоростна кутия. Пробегът на лимузината е по-малко от 60 хиляди километра; специалното превозно средство е обслужено от GON и представителството на Avilon. Още през 1996 година Борис Елцин преминава към друг Mercedes-Benz - дълга база с увеличена част между вратите, така че скромният пробег е разбираем.

За невероятна цена се продава лимузината Mercedes W140 на Борис Елцин

За 30-годишният колекционерски артикул продавачите обаче искат огромна сума пари. Става дума за 50 милиона рубли, което по текущия обменен курс се равнява на 514 200 евро. На практика това е най-скъпият W140 в продажба! В обявата обаче пише, че е възможен пазарлък, но дори и с отстъпка, цената е невероятно висока.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 8 Отговор
    Сигурно вътре е цялата оповръщана

    Коментиран от #4, #9, #13

  • 2 Груз200

    11 6 Отговор
    Върви и на водка
  • 3 Въй Въй Въй

    9 12 Отговор
    Ама руснаците също ли ползват Западни коли?

    Коментиран от #15

  • 4 Ангел

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Точно като русия...
  • 5 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    8 7 Отговор
    Ама как така Мерцедес? Нали те загубиха Великата Отечествена Война? Защо Съветския трудов човек се принизява да използва фашистки автомобили? Това не е ли пропаганда на загниващият капитализъм? Рушнаците държаха половината Германия защо Впиянчения Елцин не се е возил във Вартбург или Трабант?

    Коментиран от #6

  • 6 Трол

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД":

    Елцин беше човекът, който направи от Русия западна държава.

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Никси

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    айде не се обаждай от коневръза , да не разтворя торбата с псувните , тоя коптор е Здрав Прав и Ку...АВ за твое сведение , за разлика от новите коптори , поради факта че е правен с здрави матреяли и дизайна му е от легендарния Италянски Дизайнер Бруно Сако , това е един от здравите си събратя от гамата Мерцдеси от време оно !!!.
  • 9 Никси

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ти мани ама на Баба Цола сигурно мирише на още по пикантни неща , и ако някой е откупил колата се е видял в приключение със задната седалка докато я изпере , и тя може да не го е искала жената , но тогава нямаше наличие на памперси , щото бебетията бяха в пелени още включително и моя милост тогава !!!.
  • 10 Хи хи хи

    1 7 Отговор
    А имат уж страаашни автомобили и техника , глей ти все към западното посягат тия непрокопсаници!
  • 11 Никси

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    да бе толкова я направи западна Държава че едвам Путин му оправи бакиите на него , Борис Елцин заедно с Михайл Гурбачов щеха да я съсипят Държавата им Русия !!!.
  • 12 Отец Чапаев

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Елцин и Горбачов не я направиха западна държава а западнала държава. Добре че се появи Путин ги спаси колкото е възможно. Това е пиянска кола.
  • 13 ами да беше

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    видял снимките можеше да те вкарат в реалността! но по-добре си мий чиниите да не те уволнят
  • 14 невероятен автомобил

    2 0 Отговор
    това една от най-хубавоте и здрави коли правена някога !!! завистниците и пишман разбирачите могат да хвърлят жлъч колкото си искат но немогат да променят този факт!
  • 15 2254

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Въй Въй Въй":

    Руснаците ползват само Сделани автомобилей. Но винаги има едни "по-равни" от останалите, чиито деца учат в гнилия Запад и те карат само западни автомобилли