Отидете към основна версия

1 482 5

Мъск разкри повече за премиерата на Tesla Roadster

  • tesla-
  • roadster-
  • мъск

Очаква се производството да започне догодина

Илон Мъск отново заговори за Tesla Roadster. Главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили обеща, че производството ще започне през 2025 г., като изтъкна умопомрачителни характеристики като време от 0 до 100 км в час под една секунда и максимална скорост от 370 км в час. Но нека си признаем: тези новини сме ги чували и преди.

Tesla има история на амбициозни срокове и Roadster не прави изключение. Въпреки че концептуалният автомобил беше представен през 2017 г., той все още не е близо до шоурумите. Склонността на Мъск към драматични анонси създаде култ към него, но нетърпеливите фенове започват да се чудят дали Roadster някога ще види бял свят.

Дори и Tesla да успее да изпълни обещанията си, Roadster е изправен пред силна конкуренция от страна на утвърдени луксозни марки и начинаещи производители на електромобили. Тъй като конкуренти като Rimac, Pininfarina и дори Porsche разширяват границите на електрическото представяне, Tesla ще трябва да представи наистина новаторски продукт, за да остане начело.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини