25 Юли, 2024 16:24 1 450 5

Мъск разкри повече за премиерата на Tesla Roadster

  • tesla-
  • roadster-
  • мъск

Очаква се производството да започне догодина

Мъск разкри повече за премиерата на Tesla Roadster - 1

Илон Мъск отново заговори за Tesla Roadster. Главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили обеща, че производството ще започне през 2025 г., като изтъкна умопомрачителни характеристики като време от 0 до 100 км в час под една секунда и максимална скорост от 370 км в час. Но нека си признаем: тези новини сме ги чували и преди.

Tesla има история на амбициозни срокове и Roadster не прави изключение. Въпреки че концептуалният автомобил беше представен през 2017 г., той все още не е близо до шоурумите. Склонността на Мъск към драматични анонси създаде култ към него, но нетърпеливите фенове започват да се чудят дали Roadster някога ще види бял свят.

Дори и Tesla да успее да изпълни обещанията си, Roadster е изправен пред силна конкуренция от страна на утвърдени луксозни марки и начинаещи производители на електромобили. Тъй като конкуренти като Rimac, Pininfarina и дори Porsche разширяват границите на електрическото представяне, Tesla ще трябва да представи наистина новаторски продукт, за да остане начело.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трики

    7 3 Отговор
    За електричките Тесла си остава цар.
  • 2 гост

    3 2 Отговор
    ............двг феновете не харесват това. Няма да има автомобил серийно производство който да е по бърз.
  • 3 Реално

    3 1 Отговор
    Официалните данни са тези: 2 сек. до 100 (1.9 до 60 мили в час) и над 400 км/ч макс. скорост. При добавянето на SpaceX пакет с дюзи под налягане, ускорението вече не зависи само от сцеплението с асфалта и ще е около секунда до 100. Не се вика изпреварване, а телепортация. Все едно излиташ от дулото на Маузер
    - Баце, нещо червено минА
    - Кое бе? Видело ти се е.. (надува Ванеса по радио Веселина)
  • 4 Послепис

    0 1 Отговор
    Ето ги

  • 5 Пробвай

    1 0 Отговор
    Да я качиш на някой гръцки ферибот да видиш какво ще ти отговорят.Тесла Тостер.