Отидете към основна версия

3 997 15

За невероятна цена се продава лимузината Mercedes W140 на Борис Елцин

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • брониран автомобил-
  • борис елцин

Бронираната кола на бившия президент на Руската федерация може да смени собственика си

Официалният Mercedes-Benz на Борис Елцин е обявен за продажба. Брониран от германското студио Trasco Bremen, този автомобил сега е качен в руски сайт за безплатни обяви. Автомобилът е направен по поръчка на гаража със специално предназначение за руския лидер Борис Елцин. Лимузината е използвана както за ежедневни пътувания, така и за срещи с високопоставени гости, като канцлера на Германия Хелмут Кол, например.

Автомобили, свързани с държавни глави, рядко се появяват на публична продажба в Русия. Лимузината на Борис Елцин от 1994 година е емблематична по свой си начин: преди това и президентите, и генералните секретари на ЦК на КПСС са използвали руски автомобили.

Пуснатата за продажба S-Klasse е оборудвана с 5.0-литров атмосферен V8 мотор (320 конски сили, 470 Нм), който е комбиниран с четиристепенна автоматична скоростна кутия. Пробегът на лимузината е по-малко от 60 хиляди километра; специалното превозно средство е обслужено от GON и представителството на Avilon. Още през 1996 година Борис Елцин преминава към друг Mercedes-Benz - дълга база с увеличена част между вратите, така че скромният пробег е разбираем.

За 30-годишният колекционерски артикул продавачите обаче искат огромна сума пари. Става дума за 50 милиона рубли, което по текущия обменен курс се равнява на 514 200 евро. На практика това е най-скъпият W140 в продажба! В обявата обаче пише, че е възможен пазарлък, но дори и с отстъпка, цената е невероятно висока.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.

Свързани новини