Отидете към основна версия

1 Август, 2024 10:29, обновена 1 Август, 2024 10:29 23 769 37

Изключително слабо търсене на автомобилите с марка Nissan, но не и у нас (обновена)

  • nissan-
  • хибриди-
  • производство-
  • слабо търсене

Компанията драстично намали производството на автомобили във водещия си завод в Япония

През юли, тази година, автомобилният производител Nissan намали производството на автомобили във водещия си завод в Япония, при това с една трета поради слабото търсене, основно на американския пазар. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на информирани източници.

Компанията отчита сериозен спад на печалбата през периода април-юни и намали годишната си прогноза. Отбелязва се, че за разлика от конкурентите Toyota и Honda, Nissan няма хибридни модели на северноамериканския пазар.

Ръководството на компанията не е взело предвид промените на пазара към подобни модели на фона на намаляващия ръст на продажбите на електрически превозни средства, което е довело да рязък спад в търсенето на автомобили от тази марка.

Сега прогнозите са, че производството на автомобили в завода на Nissan в Кюшу в югозападна Япония няма да надхвърли 25 хиляди единици. Още една причина е, че Nissan има голям запас от модели Rogue/X trail от 2023 година в САЩ, но продажбите станаха трудни след пускането на пазара на модела от 2024-а.

На фона на неубедителното представяне на марката, основно в Северна Америка, продажбите на Nissan в Европа и у нас вървят нагоре. През първото полугодие на 2024 година в страните от Европейския съюз марката Nissan бележи ръст на продажбите от 17.3% (според данни на АСЕА). В България по данни на регистрациите в КАТ, ръста е още по-впечатляващ - 169%.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 34 гласа.

Свързани новини