Отидете към основна версия

22 450 69

Ето го Москвич 8

  • москвич-
  • 8

Автомобилният завод представи официално новия кросоувър

В руската столица в рамките на форум-фестивала „Територия на бъдещето. Москва 2030" се състоя първият публичен показ на новия кросоувър на възродената марка Москвич. Моделът Москвич 8 е седемместен кросоувър с дължина 4 824 мм, широчина 1 870 мм и височина 1 756 мм.

Автомобилът разполага с масивна радиаторна решетка с LED оптика и просторен интериор. Под капака има бензинов двигател GDI с мощност 174 к.с. Скоростната кутия е седемстепенна, роботизирана.

По-рано беше съобщено, че новият кросоувър Москвич 8 ще замени подобни корейски модели на руския пазар. Според автоексперти, той ще стане аналог на моделите Hyundai Santa Fe и Kia Sorento, които вече не се доставят официално в Русия.

Конкурентите на автомобила на руския пазар са Chery Tiggo 8 и Geely Okavango . Автомобилът е оборудван и с дигитално табло, безжично зареждане за телефон, система за 360-градусова камера и много други. Все още няма други подробности.

Знае се, че това е триредово превозно средство с повишена проходимост, което, подобно на другите нови Москвич-и, е китайски JAC с различни емблеми - в този случай говорим за модела Sehol X8 Plus. Руснаците обещават да пуснат новия продукт на руския пазар до края на 2024 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 98 гласа.

Свързани новини