Отидете към основна версия

1 686 4

Mercedes-Benz намалява производството на топ лимузините си S-Klasse и EQS

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • производство

Mercedes-Benz ще намали производството на своите премиум седани S-Klasse и EQS поради все по-слабото им търсене. И двата модела се произвеждат във фабрика 56 в Зинделфинген, която обикновено работи на две смени. През октомври производственият обект ще премине на една смяна.

„Непрекъснато оптимизираме нашата производствена мрежа и използваме нейната висока гъвкавост, за да отговорим на колебанията и променящите се рамкови условия, дължащи се на геополитически, микро- и макроикономически развития, и да останем конкурентоспособни “, каза Mercedes в изявление, публикувано от Handelsblatt.

Продажбите на седана S-класа паднаха с 22% през първата половина на годината, като само 28 100 бяха доставени на клиентите между януари и юни. Според изявление на германския автомобилен производител, заводът, който произвежда S-Klasse и EQS, е гъвкав и ако марката трябва да се върне към две смени в бъдеще, може да го направи за няколко седмици.

Към момента нито, анализатори, нито хора от компанията са изказали мнение за това, каква е причината за спада в търсенето на топ седаните на марката. Едно от предположенията е, че някои потенциални купувачи на може би очакват и актуализираната S-Klasse, която трябва да види бял свят още през следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини