Отидете към основна версия

1 855 5

Hyundai Ioniq 9: Първи поглед към големия електрически SUV

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 9

Очаква се моделът да споделя много от технологиите си с Kia EV9

Hyundai Ioniq 9, дългоочакваният електрически седемместен SUV на марката, ще дебютира по-късно тази година. Този модел, тясно свързан с Kia EV9 бе забелязан от фотографи, умело покрит с камуфлажни елементи.

Интериорът на Ioniq 9 заимства елементи от Hyundai Santa Fe, като се отличава с извита конфигурация на двойния дисплей, дизайна на волана и селектора на предавките на кормилната колона. Въпреки това той въвежда уникална плаваща централна конзола, отличаваща се от останалите модели.

Макар че външният дизайн остава в тайна, очаква се Ioniq 9 да се отличава с елегантен и аеродинамичен профил, повлиян от концепцията Hyundai Seven. Кросоувърът вероятно ще има по-обтекаем силует в сравнение с по-квадратния Kia EV9, което потенциално може да се отрази на пространството над главите на пътниците отзад.

Ioniq 9 ще се базира на същата платформа E-GMP като EV9, като ще предлага редица варианти на батерии и двигатели. Ioniq 9 ще се възползва и от 800V система за зареждане, която позволява бързо зареждане в диапазона 10-80% само за 24 минути.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини