29 Август, 2024 18:25 1 846 5

Hyundai Ioniq 9: Първи поглед към големия електрически SUV

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 9

Очаква се моделът да споделя много от технологиите си с Kia EV9

Hyundai Ioniq 9: Първи поглед към големия електрически SUV - 1

Hyundai Ioniq 9, дългоочакваният електрически седемместен SUV на марката, ще дебютира по-късно тази година. Този модел, тясно свързан с Kia EV9 бе забелязан от фотографи, умело покрит с камуфлажни елементи.

Интериорът на Ioniq 9 заимства елементи от Hyundai Santa Fe, като се отличава с извита конфигурация на двойния дисплей, дизайна на волана и селектора на предавките на кормилната колона. Въпреки това той въвежда уникална плаваща централна конзола, отличаваща се от останалите модели.

Hyundai Ioniq 9: Първи поглед към големия електрически SUV

Макар че външният дизайн остава в тайна, очаква се Ioniq 9 да се отличава с елегантен и аеродинамичен профил, повлиян от концепцията Hyundai Seven. Кросоувърът вероятно ще има по-обтекаем силует в сравнение с по-квадратния Kia EV9, което потенциално може да се отрази на пространството над главите на пътниците отзад.

Ioniq 9 ще се базира на същата платформа E-GMP като EV9, като ще предлага редица варианти на батерии и двигатели. Ioniq 9 ще се възползва и от 800V система за зареждане, която позволява бързо зареждане в диапазона 10-80% само за 24 минути.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кореец на ток

    3 4 Отговор
    е супер машина

    Коментиран от #3

  • 2 Сетиен

    5 1 Отговор
    Пожелавам ти цял живот корейски коли на ток да караш!
  • 3 Абсолютно

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "кореец на ток":

    Когато излезе Кона/Ниро 64 кВтч, само тя и Модел S стигаха до морето от целия свят.
    До ден днешен не могат да бият първия Ioniq 28 кВтч по разход, а новия Меган e-Tech не може да се върне от Варна, за разлика от първите Кона и Ниро 64..
    Епикypейците чупят кекса
  • 4 Гййнбнн

    5 1 Отговор
    И каква точно ще разликата между този кодел с 9 в името и другият с 9 в името, който вече го продават? И тия явно станаха само за заклети фенове.

    Коментиран от #5

  • 5 Бях в Корея

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гййнбнн":

    преди 4 месеца. Половината таксита там са вече електрически, основно Киа и Хюндай, които са местно производство и са супер евтини. Щом таксиджиите избират да кара електрически, значи има мегдан