Отидете към основна версия

1 347 12

Jaguar посъветва собственици на I-Pace да паркират отвън поради риск от пожар

  • jaguar-
  • i-pace-
  • пожар-
  • риск-
  • сервизна акция

Сервизната акция засяга 2760 коли

Jaguar Land Rover изтегля 2760 електромобила I-Pace от моделната 2019 г. поради потенциален проблем с прегряването на батерията, който може да доведе до пожар. Изтеглянето, предизвикано от множество докладвани инциденти, подчертава продължаващите предизвикателства при осигуряването на безопасността на електрическите превозни средства.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA) посъветва собствениците на I-Pace да паркират автомобилите си навън и далеч от постройки до приключване на необходимите ремонти. Освен това собствениците са призовани да се въздържат от зареждане на автомобилите си в сгради в продължение на 30 дни след ремонта.

Изтеглянето е насочено към преодоляване на опасенията, свързани с диагностичен софтуер, въведен за справяне с предишни изтегляния. Въпреки тези по-ранни усилия, след изтеглянето от пазара се появиха редица пожари, които подчертават продължаващите рискове за безопасността, свързани с акумулаторната система на I-Pace.

Последното изтегляне включва актуализиране на софтуера на автомобила, за да се ограничи зареждането на батерията до 80%. Това се счита за временно решение, тъй като Jaguar продължава да разработва постоянно решение. Собствениците ще бъдат уведомени, когато постоянното решение стане налично.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини