30 Август, 2024 13:50 1 337 12

Jaguar посъветва собственици на I-Pace да паркират отвън поради риск от пожар

  • jaguar-
  • i-pace-
  • пожар-
  • риск-
  • сервизна акция

Сервизната акция засяга 2760 коли

Jaguar посъветва собственици на I-Pace да паркират отвън поради риск от пожар - 1

Jaguar Land Rover изтегля 2760 електромобила I-Pace от моделната 2019 г. поради потенциален проблем с прегряването на батерията, който може да доведе до пожар. Изтеглянето, предизвикано от множество докладвани инциденти, подчертава продължаващите предизвикателства при осигуряването на безопасността на електрическите превозни средства.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ (NHTSA) посъветва собствениците на I-Pace да паркират автомобилите си навън и далеч от постройки до приключване на необходимите ремонти. Освен това собствениците са призовани да се въздържат от зареждане на автомобилите си в сгради в продължение на 30 дни след ремонта.

Изтеглянето е насочено към преодоляване на опасенията, свързани с диагностичен софтуер, въведен за справяне с предишни изтегляния. Въпреки тези по-ранни усилия, след изтеглянето от пазара се появиха редица пожари, които подчертават продължаващите рискове за безопасността, свързани с акумулаторната система на I-Pace.

Последното изтегляне включва актуализиране на софтуера на автомобила, за да се ограничи зареждането на батерията до 80%. Това се счита за временно решение, тъй като Jaguar продължава да разработва постоянно решение. Собствениците ще бъдат уведомени, когато постоянното решение стане налично.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    17 0 Отговор
    Честито на печелившите,покупката на електрическа каруца върви заедно с безплатно погребение
  • 2 Джуган

    16 1 Отговор
    Покупката на Ягуар винаги е била ексцентрична, безразсъдна постъпка. А Ягуар миксер, това е направо лудост

    Коментиран от #9

  • 3 Гръч

    8 5 Отговор
    Колко много се кефехме на американските коли и джвакахме дъвки като обезумели,за да се сдобием с поредната картинка а те били по големи боклуци от руските

    Коментиран от #6

  • 4 Поправка

    12 0 Отговор
    Ягуар съветва собствениците да се чете като - Ягуар съветва кретените !
  • 5 Механик

    12 0 Отговор
    КАзах ви, че докато не се намери коренно рзлична батерия, електричките са умряла работа.
  • 6 Тоз

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Гръч":

    Не разбрах какво казвате. Ако сте четирихилядник е обяснимо. А американската автомобилна индустрия от 100 години превъзхожда десетки пъти съветско-руската. Просто няма никакъв смисъл от сравнения. Е имат и кофти модели американците, но до скоро се справяха съвсем прилично. Този Стелантис обърка малко нещата, но пак са на разстояние от руснаците, че руснаците да тичат срещу тях няма да успеят да стигнат и в това американците. Пишете ама чак толкова изопачени неистини, не хващат декиш.
  • 7 тъй шъй

    11 1 Отговор
    Както ще каже досадната електрическа латерна-това е невъзможно, не се палят електрическите автомобили, не е нужно промени в батериите. Джагуар са се объркали. Палят се бензинови и нафтови, електрокарите само ни се струва, че с самозапалват. Това е гигантска манипулация срещу екологичния транспорт. Не вярвайте на умишлени публикации- това е отражение на слънцето.

    Коментиран от #8

  • 8 С малката

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "тъй шъй":

    подробност ще каже - ама това не е тРесла... те никога не се палят, защото са най-съвършенното нещо създавано от човека...даже Омъскарен не е човек...то е полу-божество на което е готов да му....

    Коментиран от #10

  • 9 БАЙО

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джуган":

    Аз имам ягуар Е-Пейс, един страхотен автомобил който няма нищо общо с електричките. Карам си го с кеф и нямам грижите на ел.събратята.
  • 10 Така е

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "С малката":

    И ще е прав!

    Коментиран от #11

  • 11 Хайде

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Така е":

    още 1 на опашката да обслужи илЮзон….
  • 12 Митбъстър=идиот

    0 2 Отговор
    Електромобилите не се палят.Статистически е доказано.