Отидете към основна версия

3 358 76

Лидер на германска политическа партия отиде на изборите с... Lada Niva!

  • lada-
  • niva-
  • legend-
  • лада-
  • ваз-
  • германия

Лидерът на политическа партия "Алтернатива за Германия" Бьорн Хеке пристигна на регионалните избори с всъдеход Lada Niva Legend. Политикът избра руска кола като транспорт, за да стигне до селския район Айхсфелд, където отчасти няма асфалтирани пътища. Въпреки факта, че руският автомобил е идеално пригоден за такъв терен, сегашното германско правителство критикува Хеке за този му избор на транспорт.

Партията "Алтернатива за Германия" (AfD) не подкрепя антируските санкции и сегашното правителство на страната. Пристигнал на изборите с Lada Niva Legend, Бьорн Хеке отново подчерта курса на своята партия. На последните регионални избори за Европейски парламент AfD спечели 15.9 процента от гласовете, което е най-добрият резултат в цялата история на партията.

Ще припомним, че преди въвеждането на антируските санкции в Германия се продаваха автомобили Lada. Всъдеходите Niva Legend бяха най-популярни сред местните жители. В същото време все още можете да намерите моделите Samara, Vesta, Kalina и дори Жигули по улиците на някои германски градове.

В края на август стана известно , че в Германия продължават да се регистрират автомобили ВАЗ, които са спрени от производство преди много години. По-специално, местните ентусиасти на автомобили регистрират основно „седмѝци“ и „петѝци“, които вече се смятат за класически автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 55 гласа.

Свързани новини