Отидете към основна версия

3 217 13

Запознайте се с новото Volvo XC90

  • volvo-
  • xc90

Новата версия на премиум семейния кросоувър на Volvo, обозначена с индекс XC90 и разполагаща с двигатели с вътрешно горене ще се произвежда паралелно с електрическия Volvo EX90, който вече тествахме и за който ще ви разкажем съвсем сокро.

XC90 ще бъде обновен и ще бъде представен официално утре, на 4 септември, но ние вече имаме информация и снимки на модела. От тях е видно, че новото Volvo XC90 се отличава с променена предница.

Той получава нова увеличена радиаторна решетка с диагонална шарка и по-тънки LED фарове в духа на електрическия кросоувър Volvo EX90. Отзад обновените светлини също привличат вниманието. Освен това са подменени и броните на автомобила.

Интериорът на Volvo XC90 2025 се е променил по-малко. Виждаме леко леко променен волан и актуализиран централен панел с увеличен портретен сензорен екран. Следвайки новия електрически флагман EX90, кросоувърът XC90 ще получи нова мултимедийна система на платформата на Google.

Иначе, както и досега моделът ще се предлага във версии за 6 и 7 места. Отсега нататък всички кросоувъри Volvo XC90 ще бъдат хибридни и то изключително с бензинови двигатели, тъй като шведският автомобилен производител вече напълно изостави дизеловите агрегати.

Двигателната гама ще включва меки хибриди и plug-in хибриди с 2.0-литрови бензинови турбо четирицилиндрови двигатели. Припомняме, че в момента мощността на хибридните агрегати на Volvo XC90 достига 455 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.

Свързани новини