3 Септември, 2024 13:15 3 209 13

Запознайте се с новото Volvo XC90

  • volvo-
  • xc90
Запознайте се с новото Volvo XC90 - 1

Новата версия на премиум семейния кросоувър на Volvo, обозначена с индекс XC90 и разполагаща с двигатели с вътрешно горене ще се произвежда паралелно с електрическия Volvo EX90, който вече тествахме и за който ще ви разкажем съвсем сокро.

XC90 ще бъде обновен и ще бъде представен официално утре, на 4 септември, но ние вече имаме информация и снимки на модела. От тях е видно, че новото Volvo XC90 се отличава с променена предница.

Запознайте се с новото Volvo XC90

Той получава нова увеличена радиаторна решетка с диагонална шарка и по-тънки LED фарове в духа на електрическия кросоувър Volvo EX90. Отзад обновените светлини също привличат вниманието. Освен това са подменени и броните на автомобила.

Интериорът на Volvo XC90 2025 се е променил по-малко. Виждаме леко леко променен волан и актуализиран централен панел с увеличен портретен сензорен екран. Следвайки новия електрически флагман EX90, кросоувърът XC90 ще получи нова мултимедийна система на платформата на Google.

Запознайте се с новото Volvo XC90

Иначе, както и досега моделът ще се предлага във версии за 6 и 7 места. Отсега нататък всички кросоувъри Volvo XC90 ще бъдат хибридни и то изключително с бензинови двигатели, тъй като шведският автомобилен производител вече напълно изостави дизеловите агрегати.

Двигателната гама ще включва меки хибриди и plug-in хибриди с 2.0-литрови бензинови турбо четирицилиндрови двигатели. Припомняме, че в момента мощността на хибридните агрегати на Volvo XC90 достига 455 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    12 3 Отговор
    Бижу
  • 2 Божинката

    13 2 Отговор
    Новото е като старото, но е ново!!!

    Коментиран от #13

  • 3 Опорка

    13 4 Отговор
    Хубави коли взеха да правят китайците
  • 4 Типичният българин

    15 5 Отговор
    Шведски автомобилен производител ахахахайа някога е бил, да :)
  • 5 За незнаещите

    15 9 Отговор
    Волво си е все още шведска марка, разработки, модернизация, интериор, екстериор са си тяхни. Производството на голямата част от моделите е във Швеция и Белгия основно за европейския пазар. В Китай произвеждат среден и малък клас за азиатския пазар, след като китайците купиха дял от марката. В западна Европа и Скандинавия...Волво е надеждност, сигурност и класа.

    Коментиран от #11

  • 6 Всичко точно

    13 3 Отговор
    Уж щяха да произвеждат само 100% елекрички а каква стана тя? Откакто БМВ, Мерцедес и Ауди официално обявиха, че продължават производство и продажба на ДВГ играта се промени. Посоката на въртене я определят продажбите, ДВГ се търсят и са по-търсени от всякога. Факт.
  • 7 Добре ама...

    13 0 Отговор
    Жалко за железния петак 2.4 дизел който вече не произвеждат. ХС 90 е комфорт и ако върнат петака пак ще е на върха.
  • 8 Няма шведски автомобилен производител

    6 5 Отговор
    Това Волво е китаец от идеята до производството и дистрибуцията. Шведското Волво е голям камион.
  • 9 Гост

    4 2 Отговор
    Тук,хкакто винаги, е пълно с бедни квартални инжелери....!
  • 10 тъй шъй

    4 2 Отговор
    Говори Джили. Та този Джили, пак не си е научил урока. Мек хибрид е скъпа старт-стоп система и нищо повече освен дертове. Плъгин хибрид е пари на вятъра-много пари на вятъра. Най-добре е пълен хибрид, но какво да искаш от слаб китайски ученик. Седни си Джили- среден три.
  • 11 Смях, смях

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "За незнаещите":

    Животът бързо се променя и откакто Волво е китайско мина много време. За някои хора времето е нищо и те живеят с изкривени спомени за миналото. Та детството и юношеството, та и средна възраст ми мина с три Волво по времето на соца и след него. Хората така и не разбраха колко семпла и не особено добра техника беше Волво още тогава. Вероятно само S60 беше добър модел, но нищо особено.
  • 12 Комет

    2 4 Отговор
    Кефи ме
  • 13 турбо дизел

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Божинката":

    Не е баш,няма D5 ,T5,T6