Отидете към основна версия

3 408 13

Toyota значително намалява целите си за електромобили

  • toyota-
  • bz4x-
  • електромобили

Компанията се позовава на пазарните условия

Въпреки предишния оптимизъм Toyota планира да намали значително целите си за производство на електрически превозни средства. Сега производителят на автомобили се стреми да произведе 1 милион електромобила през 2026 г., което е значително по-малко от първоначалната цел от 3,5 милиона.

Това решение отразява забавянето на световния пазар на електромобили, което се отрази на прогнозите за продажбите на Toyota. Въпреки че компанията все още възнамерява да предлага 30 изцяло електриески модела до 2030 г., преразгледаните производствени цели показват по-предпазлив подход към въвеждането на електромобилите.

Плановете на Toyota да представи два нови SUV автомобила в САЩ остават непроменени. Тези модели ще се произвеждат във фабриките на компанията в Кентъки и Индиана.

Забавянето на производството на електромобили не е характерно само за Toyota. Други производители на автомобили, като Volvo и Ford, също преразгледаха плановете си за електромобили в отговор на пазарните условия. Volvo се отказа от целта си за изцяло електрическо задвижване до 2030 г. и сега прилага смесен подход, включващ меки хибриди, плъг-ин хибриди и електромобили. Ford също отложи плановете си за електрически наследник на F-150. Въпреки тези предизвикателства Toyota остава ангажирана със стратегията си за електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Идва най-евтината Toyota Land Cruiser

    Австралийски журналисти разбраха подробности за най-бюджетния всъдеход от семейството Land Cruiser. Според тази информация, цитиращи хора от японската ...
    09.09.2024
    3 845
    2