Отидете към основна версия

4 320 13

Каква е най-опасната възраст за шофьорите

  • шофьори-
  • възраст-
  • катастрофи

Застрахователи установиха в кой период от живота си човек, който шофира, представлява най-голяма опасност за себе си и околните

Снимка: Shutterstock

Специалисти от застрахователни компании направиха анализ на пътнотранспортните произшествия по пътищата, за да разберат на каква възраст шофьорите са най-застрашени от инциденти. За целта те сравняват данните за броя на пътнотранспортните произшествия сред мъжете и жените на възраст от 18 до 66+ години за първата половина на 2023 г. и 2024 г.

Оказа се, че най-честите участници в пътни инциденти са шофьори на възраст от 18 до 24 години. Малко по-ниска е вероятноста от катастрофата при по-възрастните шофьори – от 25 до 30 години. Хората на 51 и повече години се оказват най-внимателни и те най-рядко попадат в пътни инциденти.

Сравнението на процента на злополуките при мъже и жени шофьори показва, че последните са, като цяло, по-дисциплинирани на пътя, показвайки по-голяма предпазливост зад волана. Процентът на злополуките за автомобилистките през разглежданите периоди е почти две трети по-нисък от същия показател за мъжете.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.

Свързани новини