Отидете към основна версия

2 849 34

Volkswagen търпи сериозни загуби

  • volkswagen-
  • загуби

Финансовият директор на Volkswagen Group Арно Антлиц каза, че компанията има само "една, може би две години", за да коригира трудната ситуация, свързана с ниската рентабилност на основната марка Volkswagen.

По информация на Motor1, по време на среща с работници в централата на Volkswagen във Волфсбург Антлиц потвърждава слуховете отпреди това, че от известно време компанията харчи повече пари, отколкото изкарва.

Според топ мениджърът ова се дължи на факта, че европейският пазар, който беше засегнат от пандемията от COVID-19 и недостига на полупроводници, не се възстановява до предишното ниво на продажби.

Преди пандемията в Европа се продаваха около 16 милиона автомобила годишно, но тази цифра падна до 12 милиона в резултат на кризата. Въпреки че пазарът вече леко се е възстановил, очакванията остават скромни.

Към момента прогнозираните годишни продажби оса за около 14 милиона автомобила, което е с 2 милиона по-малко от предишните данни. За VW това означава недостиг от 500 000 автомобила, еквивалентен на производството на два завода.

Антлиц подчерта, че за да се преодолее кризата с Volkswagen, е необходимо да се увеличи производителността, да се намалят разходите и да се използват синергии в рамките на групата. Така според него компанията ще се схправи с кризата.

Експертите обаче са на друго мнение. Според мнозина специалисти компанията е изправена пред предизвикателства на пазара на електрически автомобили, като продажбите са спаднали с 15.2% в Европа, което показва предстоящи трудности за VW.

Ще припомним, че от VW са се фокусирали основно върху производството на електромобили, а продажбите им в световен мащаб и в частност в Европа продължават да намаляват. Ако VW не преразгледа стратегията си, не ги чака нищо добро.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.

Свързани новини