Отидете към основна версия

11 288 20

Всъдеходът на Bentley ще бъде най-бързият в света

  • bentley-
  • exp 9 f-
  • w12

Инженерите на Bentley са поставили амбициозна цел пред новия модел с повишена проходимост, чиито продажби започват през 2016 г. Серийната версия на грозноватия прототип EXP 9 F ще стане най-бързият всъдеход в света. Максималната му скорост ще надхвърля 200 мили/ч (322 км/ч), твърди британското сп. Autocar.

Разбира се, на пазара има и по-бързи автомобили с повишена проходимост. Още преди няколко години Brabus GLK SV12 R Biturbo с мощност 750 к.с. успя да ускори до 322.3 км/ч на овалната писта "Нардо", а по паспортни данни BMW X6 M, напомпано до 900 коня от тунинг талибаните от G-Power, вдига 330 км/ч. Доработките обаче са едно, а заводските показатели - съвсем друго. Максималната скорост на серийна X-шестица M без ограничител е "едва" 305 км/ч.

За да стане най-бързият всъдеход на планетата, огромното Bentley с тегло 2.5 тона ще разчита не само на W-образния 6.0-литров 12-цилиндров битурбодвигател с мощност над 600 к.с. Според Autocar конструкторите в Крю усилено работят по намаляване на височината на каросерията, за да се редуцира челната площ. Подът на автомобила трябва да бъде абсолютно плосък, а задницата - възможно най-обтекаема.

Рисковете, които биха могли да създадат подемните сили от въздушните потоци под каросерията, ще бъдат избегнати с регулируемо пневматично окачване. С нарастване на скоростта всъдеходът на Bentley ще се прилепя към пътя. По-трудно ще бъдат решени проблемите с "обувките" на британския всъдеход. Високоскоростните гуми не са никак подходящи за проходимостта на пресечен терен, което надали ще се понрави на клиентите в Близкия Изток.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ясна е и цената на всъдехода на Bentley

    Шефът на Bentley Волфганг Дюрхаймер заяви в едно любопитно интервю за изданието Autocar, че дългоочаквания всъдеход с марка Bentley ще се появи на ...
    30.06.2014
    6 797
    12
  • Всъдеход от Rolls-Royce! Възможно ли е?

    Въпреки противоречивата информация, която ни залива в последните месеци по повод пускането на сериен всъдеход с марка Rolls-Royce, британците продъ ...
    25.03.2014
    5 458
    11