Отидете към основна версия

1 689 13

Електромобили ли? Dacia продаде милионния си автомобил с АГУ!

  • dacia-
  • агу-
  • lpg-
  • eco-g

Dacia достигна важен крайъгълен камък в продажбите на своите автомобили, като продаде своя милионен автомобил, работещ с втечнен нефтен газ, познат ни с името прупан-бутан или с абревиатурата LPG.

Откакто през 2010 година се появиха първите модели с тази технология, Dacia се превърна в една от първите марки в съвременното автомобилостроене, предлагащи автомобили с двойна горивна система — LPG и бензин, при това - фабрично.

Днес, Dacia, заедно с Renault, е един от малкото автомобилни производители, които предлагат автомобили с пропан-бутан без необходимост от допълнително монтиране на АГУ.

Популярни модели с двигател Eco-G100 са Sandero, Logan, Duster и Jogger. Всички тези автомобили разполагат с пръстеновиден газов резервоар, който не заема място в багажника, което ги прави изключително удобни за използване.

Така Dacia успя да завладее 67% от европейския пазар на LPG през първите седем месеца на тази година, а повече от 40% от купувачите избират двигателя Eco-G, потвърждавайки нарастващото търсене на екологични и икономични превозни средства, но без електрификация.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 17 гласа.

Свързани новини