Отидете към основна версия

724 10

VW ID.7 Pro измина близо 800 километра с едно зареждане

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.7-
  • id.7 pro

Разходът е 10.3кВч/100 километра

Volkswagen ID.7 Pro S доказа възможностите си за пътуване на дълги разстояния, като постигна пробег 794 км с едно зареждане. Това постижение не е постигнато в контролирана среда, а в реални условия. Екип от швейцарското подразделение на VW си партнира с изключителния хипермайстор Феликс Еголф и се справи с разнообразен 50-километров маршрут в близост до Цюрих. Маршрутът включваше магистрали, селски пътища и дори хълмисти участъци, отразяващи типичен сценарий за пътуване.

ID.7 Pro S не само надхвърли официалния си комбиниран пробег по WLTP от 709 км, но и постигна изключителен среден разход на енергия от едва 10,3 kWh/100 км. Това означава горивна ефективност, еквивалентна на тази на дизелов автомобил, който изразходва едва 1,1 литра на 100 км.

Тестът продължи повече от 15 часа и в него участваха осем различни шофьори в продължение на два дни. Това постижение подчертава значителния напредък в пробега на електромобилите. ID.7 Pro S със стандартната си батерия с капацитет 86 kWh (брутен капацитет 91 kWh) демонстрира, че електрическите превозни средства вече могат уверено да се справят с дълги пътувания без чести спирания за зареждане. С максимална скорост на бързо зареждане с постоянен ток до 200 kW ID.7 Pro S допълнително повишава пригодността си за дълги разстояния.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини