Отидете към основна версия

1 663 8

Майкъл Джордан показа своя нов автомобил

  • майкъл джордан-
  • pininfarina-
  • battista-
  • targamerica

Автомобилната колекция на Майкъл Джордан се попълни с нов интересен екземпляр - уникален суперавтомобил Pininfarina Battista Targamerica. Баскетболната легенда се сдоби с този електрически автомобил съвсем скоро - в началото на октомври, съобщава Carscoops.

Електромобилът Pininfarina Battista Targamerica беше представен на ретро изложението в Монтерей (САЩ). Суперавтомобилът е произведен в един единствен екземпляр по поръчка на Майкъл Дордан. Стойността му не се споменава, но определено надхвърля 2 милиона евро.

Основната разлика между Targamerica и стандартното купе Pininfarina Battista е подвижният покрив. Освен това електрическият автомобил разполага и със специални джанти, а каросерията е боядисана в сребристо със сини ивици.

Салонът е декориран със специална кафява кожа. Освен това специално за Майкъл Джордан е монтирана поставка за пури. Електрическият суперавтомобил Pininfarina Battista Targamerica е оборудван с силов тракт от Rimac Nevera.

Това включва четири електрически мотора, които развиват общо 1 900 к.с. и 2 340 Нм. Автомобилът е в състояние да ускори до 100 км/ч за 2 секунди и да развие скорост от 350 км/ч. С батерия от 120 kWh пробегът е 476 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини