Отидете към основна версия

1 974 11

Евтините коли в САЩ се купуват като "топъл хляб"

  • сащ-
  • нови автомобили-
  • евтини коли

Статистиката на автомобилните производители за броя на продажбите в Съединените щати показват, че най-популярните модели сред купувачите са автомобили от бюджетния сегмент. Най-търсени са KIA Forte, Nissan Versa и Mitsubishi Mirage.

Поради факта, че скоро в САЩ може да няма нито една нова кола, която да струва по-малко от 20 000 долара, сега купувачите активно купуват такива коли. Както съобщава Motor1 , докладите на производителите на автомобили показват, че продажбите на евтини автомобили са се увеличили неимоверно.

Например, продажбите на KIA Forte са се увеличили с 6.0%, Nissan Versa - с 64.2%, а Mitsubishi Mirage - с цели 114.3%. KIA е продала 101 093 модела Forte, Nissan - 29 302 бройки Versa, а Mitsubishi са успели да продадат 20 024 единици Mirage дори след като обявиха спирането на субкомпактния автомобил.

Какво мотивира хората да купуват малки, евтини коли? Mitsubishi казва, че ниската цена на Mirage стимулира продажбите на модела. В същото време Nissan Versa наскоро получи рестайлинг, който го направи много по-привлекателен.

KIA Forte винаги е бил сравнително силен играч на пазара, но подобряващите се продажби са доказателство, че хората все още искат достъпен автомобил с четири врати. В САЩ Mitsubishi Mirage започва от $17 480 за моделната година 2024, обновеният Nissan Versa започва от $18 330 за моделната година 2025, а KIA Forte започва от $21 145.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини