Отидете към основна версия

4 753 26

Разгледахме отблизо новите китайски коли, които ще се продават у нас

  • leapmotor-
  • китай-
  • stellantis-
  • европа-
  • париж-
  • автосалон

Leapmotor навлиза на европейския пазар с няколко модела

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.
Китайската марка за електрически превозни средства Leapmotor направи своя европейски дебют на автомобилното изложение в Париж с представянето на B10. Това е важен етап за Leapmotor, който разширява присъствието си на европейския пазар и очакваме съвсем скоро да се появи и у нас.

B10 е изграден на базата на архитектурата LEAP 3.5 на Leapmotor, която предлага усъвършенствани функции като ADAS (Advanced Driver Assistance Systems - усъвършенствани системи за подпомагане на водача), цифров кокпит с възможност за персонализиране и интелигентни възможности за шофиране.

Главният изпълнителен директор на Leapmotor, Тяншу Син, изтъкна амбициозната глобална стратегия на компанията и партньорството ѝ със Stellantis, което осигурява ценни ресурси и силна сервизна инфраструктура. B10 е само началото на експанзията на Leapmotor в Европа, като плановете са до края на 2025 г. да има 500 локации за продажба.

В допълнение към B10 Leapmotor представи и други ключови модели от своето портфолио, включително C16, компактния електромобил T03 и C10. Тези модели предлагат редица възможности за потребителите - от семейни SUV автомобили до електромобили с градска насоченост.

C16 разполага с 800V платформа, която дава възможност за бързо зареждане и просторен интериор с конфигурация на седалките 2+2+2. T03 е компактен електромобил, който е предназначен за градско шофиране.

C10 е оборудван с иновативната технология Cell-to-Chassis на Leapmotor, която подобрява ефективността и производителността на батерията. C10 също така е проектиран да отговаря на най-високите стандарти за безопасност и се стреми към 5-звезден рейтинг за безопасност по E-NCAP.

Присъствието на Leapmotor на автомобилното изложение в Париж демонстрира ангажимента на компанията към европейския пазар и желанието ѝ да се конкурира с утвърдени автомобилни марки. В Италия, където автомобилите бяха официално пуснати на пазара на 23 септември, C10 ще струва €36 400, а T03 - €18 900.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.

Свързани новини