Отидете към основна версия

459 1

Kia разкри кога ще представи първия си пикап

  • kia-
  • tasman-
  • пикап-

Tasman ще дебютира на 29 октомври

Дългоочакваният пикап Kia Tasman ще дебютира на Международното автомобилно изложение в Джеда през 2024 г. на 29 октомври. С това Kia навлиза в конкурентния сегмент на пикапите.

Tasman демонстрира здрав дизайн със смела, ъгловата естетика, изпъкнали арки на калниците и отличителни фарове, вдъхновени от Kia EV9 и Telluride. Макар че настоящите тийзъри се фокусират върху конфигурацията с двойна кабина, в бъдеще може да се предлагат и допълнителни стилове на каросерията.

За разлика от своя братовчед Hyundai, Santa Cruz, Tasman е изграден върху специална платформа с каросерия върху рама, което осигурява по-голяма здравина и проходимост. Kia все още не е публикувала официални спецификации, но слуховете сочат, че ще се предлагат както задвижвания 4х2, така и 4х4.

Въпреки че първоначалните данни предполагат по-малък четирицилиндров двигател, 2,2-литров турбодизел, адаптиран от Sorento, също е възможен. Изцяло електрическа версия на Tasman е планирана за пускане на пазара в края на 2026 г.

Tasman е предназначен предимно за Близкия изток, Африка и Австралия. Въпреки че един прототип е забелязан да тества в САЩ, пускането на пазара в Северна Америка остава несигурно поради потенциални вносни мита.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини