Отидете към основна версия

1 314 15

Tesla Cybertruck с премиера на Автосалон София 2024 (ВИДЕО)

  • tesla-
  • cybertruck-
  • pикап-
  • автосалон софия-
  • автомобилен салон софия

Огромният пикап е една от атракциите на събитието

Вече ви разказахме за Автомобилен салон София 2024 преди официалния му старт на 18 октомври, но рано днес отново се завърнахме на събитието, за да видим още една единствена по рода си кола, която за първи път се появява на европейски автомобилен салон. Както вече сте видели от заглавието, става въпрос за Tesla Cybertruck, който е първи и единствен за момента подобен пикап в България.

Изложеният на щанда на MM Auto автомобил е от специалната серия Founders Edition и е произведен през май месец тази година. Това е същият автомобил, който през месец септември се появи във Варна, а малко по-късно бе обявен за продажба в най-големия сайт за автомобили в България – mobile.bg.

Както вече споменахме, пикапът е от серията Founders Edition, което означава, че е от първите доставени в САЩ и разполага с всички налични за модела екстра, включително и усъвършенстваният автопилот, известен още като FSD. Задвижването се осигурява от два електромотора, които осигуряват системна мощност от 600 конски сили, а батерия с капацитет от 123кВтч е достатъчна за изминаването на до 520 километра с едно зареждане.

@mobile.bg_official Tesla Cybertruck с премиера на Автосалон София 2024 @Sofia motor show #tesla #cybertruck ♬ YEE! - LXGAR & OZKXN & INXN

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини