Отидете към основна версия

10 467 8

Новото поколение на най-безопасната кола

  • volvo-
  • xc90-
  • iihs-
  • spa

 

В края на миналата година Volvo XC90, в силовите елементи на чиято конструкция инженерите на марката не са правили изменения почти десетилетие, получи най-високата възможна оценка от американския застрахователен институт за пътна безопасност (IIHS).
 
На този етап всъдеходът XC90 се явява един от най-старите модели на пазара за нови автомобили и въпреки това се ползва със съвсем нелошо търсене. След броени месеци обаче, през септември в Париж, от Volvo ще изкарат новото поколение на модела.
 
Най-вероятно новата генерация ще е по-скъпа от сегашната. На практика иновацията се прави от нулата. В основата на автомобила ще залегне платформата с индекс SPA, на която в бъдеще ще се правят голяма част от моделите на марката.
Двигателите също ще са други, като ще се наблегне на четирицилиндрови дизелови и бензинови агрегати с обем от два литра. Във флагман на модела ще се превърне хибридна версия с бензинов агрегат и електромотор.
 
Мощността на топ вариантът на XC90 ще е от порядъка на 400 к.с. Още нещо интересно е, че базовите версии ще се предлагат само с предно предаване и ще предават момента на колелата през механична трансмисия.
 
При по-скъпите версии обаче отново ще присъстват автоматична скоростна кутия и система 4х4. В интериорната част главен акцент ще е огромният интегриран таблет, който ще работи под операционна система от Apple.
 
От екрана му водачът ще може практически да управлява всички системи по автомобила. Визията ще е доста сходна с тази от рендерите, които ви показване, но дали ще е новото Volvo XC90 ще е толкова надеждно колкото досегашното, ще покаже времето. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Технически подробности за Volvo ХС90

    За N-ти път Volvo пусна порция информация преди премиерата на своя нов автомобил с повишена проходимост XC90. Този път шведите решиха да разкажат в ...
    13.08.2014
    3 787
    0
  • 10-годишно Volvo сред най-безопасните коли

    Всъдеходът XC90, в силовите елементи на чиято конструкция инженерите на Volvo не са правили изменения почти десетилетие, получи най-високата възможн ...
    07.11.2013
    32 495
    17