Отидете към основна версия

19 597 14

Защо най-богатите руски министри не харесват Лади?

  • русия-
  • путин-
  • автомобили
Снимка: Kremlin.ru

Руският президент Владимир Путин обича да налага като мода руснаците да си купуват автомобили, слезли от поточните линии на родни автомобилни гиганти. През 2010 година той дори пропътува в Далечния изток стотици километри с Лада Калина.

РБК обаче прави класация какви автомобили притежават най-богатите сред руските министри.

Юрий Трутнев

Вицепремиер

Той е известен като успешен предприемач и добър администратор. Трутнеш отчита семеен доход от 156,5 млн руб. Основна част от него се формират от обявените от политика приходи от 152 млн руб. В семейния гараж са паркирани BMW X6, Nissan Patrol, Mercedes-Benz ML350 и Porsche Cayenne. За зимните месеци политикът ползва лична моторна шейна, а за разходки в природата ATV.

Аркадий Дворкович

Вицепремиер

Отчита семеен доход от 46 млн. руб. като едва 4,2 млн. рубли е неговият личен принос. Той лично няма на свое име автомобил. Съпругата му обаче може да се похвали с Lexus RX330 и Lexus LX570.

Александър Хлопонин

Вицепремиер

Отчита семеен доход от 77,1 млн руб. Самият политик е заработил 66,6 млн.руб. Семейният автопарк се състои от Bentley, Jaguar-Daimler и Mercedes-Benz CL65.

Сергей Шойгу

Министър на отбраната

Обявил е семеен доход от 79 млн руб. като от заплата е получил 10,2 млн руб. Той няма регистрирани на свое име или на съпругата си коли.

Алексей Улюкаев

Министър на икономическото развитие

Неговото семейство е заработило 85,7 млн руб. като 80,4 млн руб. са личен принос на политика. Чиновникът притежава Land Rover, а неговата жена – Lexus RX350.

Михаил Мен

Министър на строителството

И тук съпругата носи повече пари в общия бюджет, който възлиза на 95,3 млн руб. Министърът е декларирал лични приходи от 7,9 млн руб. Жената на министъра обаче притежава и два броя Land Rover.

Владимир Медински

Министър на културата

Бивш PR и специалист по реклама. За миналата година той има общ доход от 97,2 млн. рубли. Самият министър е получил 69 млн. руб. Семейството на Медински може да се похвали с BMW 730Li и BMW X3.

Денис Мантуров

Министър на промишленноста и търговията

Той е обявил семен доход: 109,5 млн руб. като личен доход са 107,1 млн руб. В семейния автопарк на чиновника са Land Rover Range Rover, Porsche 911 и Bentley.

Михаил Абизов

Министър за електронното правителство

Семенен доход: 283,3 млн руб.

Личен доход: 282,9 млн руб.

Водещото бизнес издание оценява състоянието на политика на $1,1 млрд. Влиза в политиката през 2012 г. като съветник на Дмитрий Медведев като президент. Натрупва своето състояние от енергетиката, строителството и пътищата. Той и съпругата му притежават Mercedes-Benz SL55 AMG, два Mercedes-Benz S500, Porsche Cayenne, Porsche Panamera и два Land Rover Range Rover. Абизов е горд собственик на мотоциклети от марките Ducati, BMW и Harley-Davidson. Политикът си пада и по авиацията. Той е горд собственик и на хеликоптер Robinson.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Деветте най-яки пътища в света за шофиране

      Ако сте запален автомобилист със сериозна банкова сметка и притежавате автомобил с определено спортна насоченост, непременно трябва да п ...
    08.04.2014
    20 279
    7
  • "Тигр" срещу тролейбус

    Руски военни в Крим неволно устроиха краш тест на армейския всъдеход "Тигр" в инцидент, за който местните правоохранителни органи не дава ...
    07.04.2014
    22 844
    14
  • Брутален руски велосипед

    Жител на Ростов на Дон намери находчив начин да се възползва от търговските хватки на местен магазин за велосипеди. Продавачите обявили акция под н ...
    03.04.2014
    32 488
    11